Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Fald for fjerde dag i træk med Unilever mod strømmen

19/3 12:45

De europæiske aktier falder for fjerde dag i træk, idet investorerne holder lidt igen med aktiekøbene forud for onsdagens rentemelding fra den amerikanske centralbank.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger tirsdag over middag med et fald på 0,1 pct., hvor energisektoren ligger i spidsen med et plus på 0,7 pct., mens forsyningssektoren agerer agterlanterne med et minus i samme størrelsesorden.

Investorernes øgede forventninger til kommende rentenedsættelser og robust global vækst har været med til at drive de europæiske aktier højere de seneste måneder, hvor Stoxx 600-indekset har klaret sig bedre end det amerikanske S&P 500-indeks de seneste otte uger.

Fokus i denne uge er på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Feds, todages rentemøde, der afsluttes onsdag.

Beslutningen kan afsløre, om stadig robuste økonomiske data kan give centralbankens beslutningstagere anledning til at slå intentioner om at sænke renten tilbage, eller om deres udsigter til tre reduktioner i år forbliver på sporet.

- Det er svært at se, at Fed overraske markedet nu, hvor markedspriserne er meget tæt på prikkerne, siger Marija Veitmane, strateg hos State Street Global Markets, ifølge Bloomberg News med henvisning til det såkaldte dot-plot diagram, der giver et overblik over, hvor bankens beslutningstagere hver især ser renten ved udgangen af de kommende år.

- Der ser ikke ud til at være stærke katalysatorer for ændring af markedsretningen. Volatiliteten forbliver afdæmpet, hvilket understøtter den nuværende momentumhandel, fortsætter strategen.

Unilever er i hopla med en fremgang på 3,2 pct., efter at konglomeratet vil udskille sin isforretning som led i en større plan, der skal skabe vækst og sikre besparelser på 800 mio. euro over de næste tre år.

Blandt overvejelserne er en decideret udskilning, mens også andre løsninger for isforretningen er under overvejelse.

Siemens presses 3,4 pct. tilbage uden selskabsspecifikt nyt.


.\\˙ MarketWire