Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Fire røde dage på stribe undgået efter slutspurt

19/3 17:59

De europæiske aktier satte en slutspurt ind tirsdag eftermiddag og dermed undgik Stoxx 600-indekset den fjerde dag på stribe i rødt.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede tirsdag med en stigning på 0,3 pct., hvor olie og gassektoren endte i spidsen med et plus på 1,4 pct.

Her var blandt andet plusser på 2,7 pct. til franske Totalenergies og 1,4 pct. til Shell.

Olieprisen steg i kølvandet af ukrainske droneangreb på russiske raffinaderier og udbudsbegrænsninger fra Opec+.

Investorernes øgede forventninger til kommende rentenedsættelser og robust global vækst har været med til at drive de europæiske aktier højere. Samlet har Stoxx 600-indekset klaret sig bedre end det amerikanske S&P 500-indeks de seneste otte uger.

Fokus i denne uge er på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Feds, todages rentemøde, der afsluttes onsdag.

Beslutningen kan afsløre om stadigt robuste økonomiske data kan give centralbankens beslutningstagere anledning til at dæmpe intentioner om at sænke renten, eller om udsigten til tre reduktioner i år forbliver på sporet.

Unilever var i hopla med en fremgang på 3,1 pct., efter at konglomeratet vil udskille sin isforretning som led i en større plan, der skal skabe vækst og sikre besparelser på 800 mio. euro over de næste tre år.

Siemens endte i den modsatte ende af indekset med et fald på 5,8 pct., efter at industrikoncernens finansdirektør har meldt om et afdæmpet andet kvartal af 2023/24 inden for forretningsbenet "digital industries".

Det afdæmpede andet kvartal i forretningsbenet skyldes angiveligt, at opsvinget i Kina lader vente på sig.

.\\˙ MarketWire