Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Rockwool skinner igennem i sitrende C25

20/3 09:11

Rockwool har onsdag lagt sig i spidsen, efter at isoleringskoncernen har fået løftet anbefalingen til "køb" hos DNB, der samtidig har hævet kursmålet pænt.

I det resterende C25-indeks er bevægelserne derimod beherskede fra handelsstart, da der ses frem mod konklusionen efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og det efterfølgende pressemøde i aften.

C25-indekset stiger 0,1 pct. til 1932,68.

FEDERAL RESERVE STJÆLER SCENEN

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afslutter onsdag sit rentemøde, der blev indledt tirsdag. Her er det forventningen, at medlemmer af centralbankens pengepolitiske komité, FOMC, vil holde fast i renten på 5,25-5,50 pct.

Til gengæld kan det være, at banken vil tage sin hidtidige prognose for pengepolitikken i 2024 til revision. Tidligere har Federal Reserve nemlig indikeret, at renten ved årets udgang vil være 75 basispoint lavere end ved starten af året. Siden har inflationen dog vist sig at være noget mere sejlivet, end det har været håbet på, og det har fået markedet til at moderere forventningen til nu blot tre i år.

- Federal Reserve kommer også med en ny vækst-, inflations- og renteprognose. Den seneste renteprognose viste tre rentenedsættelser i 2025 og en uændret ligevægtsrente på 2,5 pct., fremhæver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Rentemødet slutter med en rentemeddelelse, der offentliggøres klokken 19, og det efterfølgende pressemøde med formand Jerome Powell.

HÆVET ANBEFALING TIL ROCKWOOL

Rockwool har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos norske DNB, der i samme ombæring har løftet kursmålet til 2500 kr. fra 2090 kr.

Isoleringskoncernen stiger 3,1 pct. til 2216 kr.

Imens har Ørsted fået hævet kursmålet til 380 kr. fra 360 kr. hos det canadiske børshus RBC, viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "sector perform".

Ørsted falder 0,1 pct. til 356,60 kr.

Vestas er onsdag og resten af ugen repræsenteret på vindkonferencen Windeurope i spanske Bilbao.

Aktien bakker 0,3 pct. til 192,64 kr.

.\\˙ MarketWire