Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Lagarde vil ikke forpligte sig til rentesænkninger efter juni

20/3 11:19

Den Europæiske Centralbank, ECB, kan ikke love, at der vil være et flertal af rentesænkninger, når centralbanken med en vis sandsynlighed nedsætter sine renter i juni.

Det siger ECB's topchef, Christine Lagarde, i en tale ifølge Bloomberg News.

Centralbankchefen fastslår i sin tale, at "når det kommer til data, der er relevant for de politiske beslutninger, vil vi vide en smule mere i april og meget mere i juni". Efter rentemødet i juni er ECB's videre rentefærd dog mere uklar.

- Vores beslutninger er nødt til at forblive dataafhængige og fra møde til møde, hvor der reageres på de nye informationer, vi får ind, siger Christine Lagarde.

- Det betyder, at selv efter den første sænkning kan vi ikke på forhånd forpligte os til en bestemt rentebane, fortsætter hun.

Dermed står det fortsat uklart, i hvilket tempo ECB vil lempe sin pengepolitik fra det nuværende niveau med en indskudsrente på 4,0 pct., og i hvilket niveau renten i sidste ende skal ligge.

Holdningerne blandt ECB's medlemmer af styrelsesrådet divergerer i stigende grad. Den græske centralbankchef Yannis Stournaras har ifølge Bloomberg News talt for flere rentesænkninger i år, mens viceformand Luis de Guindos foretrækker den dataafhængige tilgang.

ECB's irske medlem, Gabriel Makhlouf, vurderer, at inflationen bevæger sig i den rigtige retning, og at renterne har toppet. Spørgsmålet er blot, hvor længe de skal fastholdes i nuværende niveau, siger han til radiokanalen LM FM ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire