Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: GN er gået til tops mens modesektoren vakler

20/3 12:55

De europæiske aktier træder vande onsdag middag op til rentemødet i den amerikanske centralbank senere i aften. Herhjemme gør GN ellers god figur og går til tops i Europa, men der er modspil fra modesektoren, der dykker fælt.

På indeksniveau er der behersket fremgang til det toneangivende tyske DAX-indeks på 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks derimod er faldet 0,5 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger næsten uændret, 0,01 pct. højere.

Nedturen i Paris skyldes modvind til de franske luksusvareaktier, efter at Gucci-ejeren Kering har meldt om en særdeles skuffende udvikling hidtil i første kvartal.

Omsætningen i Gucci ventes i årets første tre måneder at falde næsten 20 pct. og samlet venter Kering, der også ejer Bottega Veneta og Saint Laurent, et salgsdyk på 10 pct. i perioden.

Aktien dratter 13,5 pct. i Paris, og nedturen smitter af på hele sektoren, herunder den største spiller i luksusvaremarkedet, LVMH, som bakker 2,2 pct. Desuden ligger modehuset Hermes 0,7 pct. lavere, Christian Dior falder 2,3 pct., og Burberry mister 4,5 pct. i London.

I medicinalsektoren stiger den schweiziske kontraktproducent Lonza med 5,8 pct., efter at selskabet har indgået aftale om køb af en produktionsfacilitet fra Roche for 1,2 mia. dollar.

Der er tale om en af de største produktionsfaciliteter i verden, når det kommer til fremstilling af biologiske lægemidler, skriver Bloomberg News.

Mens Lonza dermed ligger treer i Europa er danske GN skudt helt til tops med en stigning på 9,2 pct. til 179,75 kr.

Tirsdag viste regnskabet fra Demants majoritetsejer William Demant Invest, at investeringsselskabet i løbet af 2023 øgede sin ejerandel i GN igen til 12,3 pct. fra 10,7 pct. ved udgangen af 2022.

- Når William Demant Invest nu har øget sin ejerandel til 12,31 pct. ultimo 2023, er det et klart signal om, at de ser en betydelig værdi i GN Store Nord oveni den strategiske værdi det har at kunne blokere med en ejerandel på mere end "blot" 10 pct., vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i et notat.

.\\˙ MarketWire