Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Modehusene ramt af skidt signal fra Gucci-ejer

20/3 17:57

De europæiske aktier trådte mest af alt vande onsdag op til rentemødet i den amerikanske centralbank. En undtagelse var dog modehusene, der var i modvind efter skidt nyt fra Gucci-ejeren Kering.

På indeksniveau var der behersket fremgang til det toneangivende tyske DAX-indeks på 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks derimod faldt 0,5 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks endte næsten uændret, 0,02 pct. højere.

Nedturen i Paris skyldtes modvind til de franske luksusvareaktier, efter at Kering meldte om en særdeles skuffende udvikling hidtil i første kvartal.

Omsætningen i Gucci ventes i årets første tre måneder at falde næsten 20 pct. og samlet venter Kering, der også ejer Bottega Veneta og Saint Laurent, et salgsdyk på 10 pct. i perioden.

Aktien drattede over 11 pct. i Paris, og nedturen smittede af på store dele af sektoren, herunder den største spiller i luksusvaremarkedet, LVMH, som bakkede 1,4 pct. Desuden mistede Burberry 3,3 pct. i London.

I medicinalsektoren steg den schweiziske kontraktproducent Lonza med 5,7 pct., efter at selskabet indgik aftale om køb af en produktionsfacilitet fra Roche for 1,2 mia. dollar.

Der er tale om en af de største produktionsfaciliteter i verden, når det kommer til fremstilling af biologiske lægemidler, skriver Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire