Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Wall Street i rekordrus efter rentemøde - mere i vente

21/3 06:32

Onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank udløste rekordhumør på Wall Street.

Både renten og udsigten til tre rentenedsættelser i år blev fastholdt, og det var nok til at få handlerne til at drage et lettelsens suk.

Og den positive stemning ser ud til at ville fortsætte torsdag. Tidligt torsdag morgen indikerer de amerikanske futures en åbning med stigninger i de tre ledende amerikanske indeks på 0,3-0,7 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Forud for onsdagens rentebeslutning lå de ledende indeks så godt som uændret.

Efter at de seneste amerikanske inflationsrapporter har vist, at det er sværere end som så at få inflationen ned omkring målsætningen på 2 pct., havde der bredt sig en begyndende pessimisme omkring udsigterne til de første rentenedsættelser.

Så selv om renten altså helt som ventet blev fastholdt, var investorerne lettede over, at der endnu ikke er skruet ned for udsigterne til lavere renter i 2024.

Det fik heller ikke optimismen til at blegne, at Federal Reserve faktisk skruede ned for forventningerne til de pengepolitiske lempelser i 2025 og nu ser tre rentenedsættelser mod før fire.

- Der er altså tale om en stramning i forhold til sidste rentemøde, idet forventningerne til rentenedsættelser er reduceret, men formentlig havde markedet forventet en endnu klarere stramning, lyder vurderingen fra Danske Banks cheføkonom, Las Olsen.

Alle tre hovedindeks slog rekord i kølvandet på meddelelsen og det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Jerome Powell, hvor han vurderede, at det fortsat er forsvarligt at sænke renten på et tidspunkt i år.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,9 pct. til 5224,62. Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 1,3 pct. til 16.369,41 og Dow Jones gik frem med 1,0 pct. til 39.512,13.

SKUFFENDE NYT TIL MEDICINAL

Fra medicinalbranchen kom der en skuffelse fra den tyske biotekkoncern Biontech, kendt for sin coronavaccine udviklet i samarbejde med Pfizer.

Aktien faldt 4,4 pct., efter at såvel omsætning som indtjening haltede efter analytikerforventningerne. Overskuddet per aktie blev 1,90 euro i fjerde kvartal mod ventet 2,31 euro, mens omsætningen på 1,48 mia. euro, var omtrent 400 mio. euro lavere end ventet.

Bliver man ved skuffelserne, kom der også nedslående nyt til Novo Nordisk og konkurrenten Eli Lilly. Kongressens budgetkontor, Congressional Budget Office, har ifølge Bloomberg News præsenteret en gennemgang af budgetkontorets overvejelser ved at yde tilskud til vægttabsmidler.

Og kontoret vurderer ifølge nyhedsbureauet, at brugen af fedmemidler vil koste mere, end den vil spare føderale myndigheder. Med andre ord vil tilskud give anledning til et endnu større underskud på statens budget.

Eli Lilly faldt dog kun 0,1 pct. i sidste ende.

SIGNET SKUFFEDE OG FALDT

Smykkekæden Signet, der tidligere har solgt Pandora-smykker, formåede ikke at indfri analytikernes forventninger i sit første kvartal.

Signet faldt 11,4 pct., efter at kæden advarede om, at omsætningen formentlig vil lande i intervallet 1,47-1,53 mia. dollar - en del lavere end analytikernes estimat på 1,61 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

AI-SELSKAB BRAGEDE OP

Der var en onsdag en kæmpe stigning til børsdebutanten Astera Labs, der har set sit snit til at lade sig børsnotere og forhåbentlig lukrere på investorernes tilsyneladende umættelige appetit på kunstig intelligens.

Aktien steg hele 72 pct. i forhold til noteringskursen på 36 dollar. Dermed sikrede selskabet sig en gevinst på mere end 700 mio. dollar i sin børsdebut.

Astera Labs beskæftiger sig med løsninger inden for halvlederforbindelser.

Blandt dagens vindere var også mediekoncernen Paramount Global, der steg med 11,8 pct.

Det kom på baggrund af en artikel i Wall Street Journal om, at kapitalforvalteren Apollo er interesseret i at købe selskabets filmstudier for 11 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire