Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Asiatiske aktier på himmelflugt med Tokyo på vej mod rekord

21/3 06:32

De asiatiske aktier er på himmelflugt torsdag med det japanske Nikkei-indeks på rekordhøjt niveau, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag indikerede, at den vil holde fast i planerne om at sænke renten med 75 basispoint i år.

- Prognoserne tyder på, at de forventer at lempe pengepolitikken, selv om kerneinflationen er høj. Vi og mange på markedet havde forventet et skifte til to nedsættelser i fremskrivningerne på grund af seneste høje inflationsdata. At holde fast i tre nedskæringer og implicit hæve inflationstærsklen viser efter vores mening en stor iver efter at lette, siger strateg Steve Englander fra Standard Chartered ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,6 pct.

De amerikanske futures indikerer samtidig stigninger i de tre ledende amerikanske aktieindeks på 0,3-0,6 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

De japanske investorer er i gang med at sende Nikkei-indekset mod nye højder.

- De japanske aktier starter med stigninger, da alle tre store amerikanske indeks fornyede deres rekordhøjde, og yen svækkedes, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo til AFP.

Det japanske marked var lukket onsdag og tirsdagens melding fra den japanske centralbank, Bank of Japan, om fortsat lempelig pengepolitik trods exit'et fra negative renter har svækket yen.

Nikkei 225 stiger 1,8 pct., og Topix-indekset løftes 1,5 pct.

I det hel taget løber begejstringen af med investorerne i hele Asien, hvor Tokyo får følgeskab af Hongkong, Seoul, Sydney, Singapore, Taipei, Wellington, Manila og Jakarta.

Kun de kinesiske aktier på fastlandet har det svært. Efter en ellers positiv åbning er Shanghai Composite faldet tilbage med et minus på 0,2 pct., og samme udvikling er at finde i CSI 300.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger til gengæld med et solidt plus på 1,8 pct.

I Taipei stiger Taiex-indekset 1,8 pct., Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 1,1 pct., mens Kospi-indekset i Seoul er topscorer med et plus på 2,3 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med en gevinst på 1,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,8
Topix+1,5
Hongkongs Hang Seng+1,8
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+1,8
Sydkoreas Kospi+2,3
Indiens BSE Sensex+0,8
Singapores STI+1,1
Sydney ASX 200+1,1

.\\˙ MarketWire