Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jerome Powell: Renten er formentlig på toppen nu - passende med nedsættelser i år

21/3 06:49

Den amerikanske rente har formentlig ramt toppen i denne omgang.

Det var budskabet fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, på et pressemøde i kølvandet af rentemeddelelsen onsdag aften.

Her blev renten helt som ventet fastholdt, mens der fortsat indikeres tre rentenedsættelser i år.

Også Powells budskab er en genganger.

- Vi vurderer, at renten formentlig er på toppen for denne cyklus, og hvis økonomien i brede træk udvikler sig som ventet, vi det formentlig være passende at begynde at rulle stramningerne tilbage på et tidspunkt i år.

INGEN BESLUTNING OM BALANCEN

Den amerikanske centralbank er langsomt ved at reducere sin balance, hvoraf langt den største del var udgjort af amerikanske statsobligationer og amerikanske realkreditobligationer.

Balancen bliver reduceret med omkring 90 mia. dollar om måneden, og der er på de sidste to dages møde ikke taget yderligere beslutninger om de fortsatte reduktioner.

- Vi har ikke taget nogen beslutning i dag. Den generelle holdning hos komiteen (rentekomiteen, red.) er, at det vil være passende at sænke hastigheden på reduktionerne relativt snart, hvilket stemmer overens med de planer, vi tidligere har meldt ud, siger Jerome Powell.

En reduktion af balancen er det samme som en kvantitativ stramning - også kaldet "Quantative tightening"

.\\˙ MarketWire