Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten falder en spids efter forsikrende meldinger fra USA

21/3 08:55

En positiv modtagelse af meldingerne fra den amerikanske centralbank onsdag aften giver torsdag morgen lette rentefald på det danske obligationsmarked.

Federal Reserve gentog ganske vist både sin ledende rente og sit budskab om, at der ventes tre rentenedsættelser i år, og for næste år er prognosen nu ligeledes tre rentenedsættelser mod tidligere ventet fire, men alligevel var reaktionen positiv.

Investorerne havde nemlig frygtet noget endnu værre, lød vurderingen efterfølgende fra flere økonomer, herunder Danske Banks cheføkonom, Las Olsen.

- Der er altså tale om en stramning i forhold til sidste rentemøde, idet forventningerne til rentenedsættelser er reduceret, men formentlig havde markedet forventet en endnu klarere stramning, skrev han i en kommentar onsdag aften.

Inden da var renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldet med et enkelt basispoint i løbet af onsdagens handel, og på den anden side falder renten med yderligere 1 basispoint til 2,45 pct. torsdag morgen.

I løbet af torsdagen bliver investorerne oversvømmet med nøgletal i form af blandt andet foreløbige PMI-data for marts fra Japan, eurozonen og enkelte af de største økonomier i regionen samt USA.

Derudover er der rentemøde hos den britiske centralbank, Bank of England, og i USA er der ligeledes ugentlige tal for nytilmeldte ledige, betalingsbalancen, Philadelphia Fed-indekset, salget af eksisterende boliger og ledende indikatorer på plakaten.

.\\˙ MarketWire