Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aab vil hente 44,8 mio. kr. og får tysk investor som hovedejer

21/3 09:07

Aalborg Boldspilklub, der står bag fodboldklubben AaB, vil hente millioner og have tysk investor som hovedejer.

Det fremgår af en meddelelse torsdag, hvor selskabet varsler en kapitaludvidelse.

Her vil AaB sælge lige over en mio. ny aktier til 44,26 kr. per aktie, hvilket efter planen skal sikre AaB et nettoprovenu på 44,8 mio. kr. De nye aktier udstedes senest 30. juni i år.

Aktierne udstedes gennem en såkaldt warrant, som bestyrelsen har besluttet at tildele den tyske investorgruppe Sports Strategy Excellence 22, SSE22, der efterfølgende vil eje over halvdelen af aktierne.

Den tyske investor købte sig ind i AaB i foråret sidste år med det formål at polstre den udfordrede fodboldklub økonomisk. Dengang var ejerskabet i første omgang lige omkring 20 pct.

Det arbejde skal fortsætte med de nye penge, hvor planen er at styrke AaB Akademiet, klubbens infrastruktur og den kommercielle udvikling, oplyser selskabet.

- Vi tog et strategisk valg ved at søge en partner med fodboldfaglig viden og internationalt netværk og indgik aftale i marts 2023 med SSE22. Dette valg har vist sig bæredygtigt og tilført os både strategiske og operationelle kompetencer lige fra akademiet og op til førsteholdet. Derfor glæder det os, at vi allerede nu får tilført yderligere økonomiske ressourcer til at fortsætte denne udvikling, siger AaB's bestyrelsesformand Niels David Nielsen i meddelelsen.

EJER OVER 50 PCT.

Ved generalforsamlingen i april sidste år fik bestyrelsen bemyndigelse til at udstede to warrant til SSE22, og det er en af dem, der nu bliver udnyttet.

De nye aktier bliver ordinære aktier uden særlige rettigheder og bliver frit omsættelige omsætningspapirer. De giver ret til udbytte og andre rettigheder i AaB fra tidspunktet for registrering af kapitalforhøjelsen, oplyser Aab.

Efter emissionen vil den tyske investorgruppe eje aktier svarende til cirka 50,5 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne.

- Med erhvervelsen af denne aktiepost vil SSE22 opnå bestemmende indflydelse som defineret i § 44, stk. 1 i kapitalmarkedsloven, lyder det i meddelelsen.

SSE22 er herefter forpligtet til at tilbyde de øvrige aktionærer i AaB at købe deres aktier.

- Købstilbuddet fremsættes på grundlag af et tilbudsdokument, der vil blive udarbejdet af SSE22 og godkendt af Finanstilsynet. Købstilbuddet indeholder alle oplysninger om købstilbuddet, herunder information om hvorledes man accepterer købstilbuddet og om tilbudsperioden, skriver AaB.

Aktien steg onsdag 1,4 pct. til 44,80 kr.

.\\˙ MarketWire