Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple sagsøges af det amerikanske justitsministerium for brud på konkurrenceloven

21/3 16:23

Den amerikanske teknologigigant Apple er blevet stævnet af USA's justitsministerium, der anklager iPhone-producenten for at hindre konkurrenter adgang til selskabets hardware- og softwarefunktioner.

Apples ageren er efter justitsministeriets vurdering et brud på amerikansk konkurrencelov.

Det skriver Bloomberg News.

Justitsministeriets søgsmål er kulminationen på en femårig kulegravning af Apple, der anklages for at have blokeret for innovation, der kunne gøre det lettere for forbrugere at skifte telefon. Blandt andet skulle Apple have afvist at understøtte besked-apps på tværs af styresystemer og begrænset digitale punge udviklet af tredjeparter.

- Sagen handler om at befri smartphonemarkedet fra Apples konkurrencebegrænsende og ekskluderende metoder samt at tilbagebringe konkurrencen for at sænke smartphonepriser for forbrugerne, nedbringe gebyrer for udviklere og for at bevare innovation i fremtiden, skriver justitsministeriet i sit søgsmål.

Apple har ifølge Bloomberg News taget til genmæle og kritiserer justitsministeriet for "tage fejl af fakta og loven" og for at sætte en "farlig præcedens, der gør regeringen i stand til med hård hånd at gribe ind i folkets teknologi".

- Hos Apple innoverer vi hver dag for at skabe teknologi, som folk elsker - designe produkter, der fungerer sammen gnidningsfrit, beskytte folks privatliv og sikkerhed og skabe en magisk oplevelse for vores brugere, siger Apple og fortsætter:

- Søgsmålet truer, hvem vi er, og principperne, der adskiller Apple i et uhyre konkurrencedygtigt marked.

Af den grund vil Apple "stålfast forsvare sig" mod søgsmålet.

Aktien falder 3,7 pct. Hvis udviklingen holder dagen ud, vil det være det største endagsfald siden 4. august 2023.

.\\˙ MarketWire