Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos ugentlige insulin anbefales godkendt i EU

21/3 17:20

Novo Nordisks ugentlige insulin har fået tommelen op hos de europæiske sundhedsmyndigheder. Dermed mangler blot den endelige godkendelse fra EU-Kommissionen.

Det er de europæiske sundhedsmyndighederes ekspertkomité for lægemidler, CHMP, der torsdag har anbefalet, at det ugentlige insulin godkendes til behandling af voksne diabetikere.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Det ugentlige insulin vil blive markedsført under navnet Awiqli. Der er tale om det første ugentlige insulin på markedet. De nuværende langtidsvirkende insuliner skal tages en gang dagligt.

- Vi mener, at Awiqli ved at reducere antallet af insulininjektioner fra syv til én om ugen har potentiale til at have en betydelig indvirkning og forbedre behandlingen for mennesker, der lever med diabetes, siger Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar for udvikling i Novo Nordisk, ifølge meddelelsen.

Han mener, at Awiqli har potentiale til at blive det foretrukne insulin for mennesker med type 2-diabetes, der påbegynder insulinbehandling.

Novo Nordisk forventer at modtage den endelige markedsføringstilladelse fra EU-Kommissionen inden for ca. to måneder.

RETTET MOD ET SEGMENT NOVO IKKE DOMINERER

På Novos kapitalmarkedsdag tidligere i marts fik det ugentlige insulin flere ord med på vejen af Novos driftsansvarlige for Nordamerika, Doug Langa, og også hans kollega koncerndirektør Mike Doustdar, der har ansvar for markederne i resten af verden.

Og begge havde store forventninger til insulinet, da det er rettet mod en af de sektioner af markedet for diabetesbehandling, der har været udfordret blandt andet af faldende priser.

Desuden har Novo ikke lederskab i segmentet for basale insuliner, påpegede Mike Doustdar.

- Så at komme til markedet med det bedste produkt er meget spændende, sagde Mike Doustdar på kapitalmarkedsdagen.

Novo ansøgte allerede i april sidste år også om markedsføringstilladelse for sit ugentlige insulin i USA og Kina, så afgørelserne kan være på trapperne.



.\\˙ MarketWire