Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Fornyet risikovillighed løftede fællesindeks i rekord

21/3 17:48

Det europæiske aktiemarked bragte sig torsdag igen i rekord efter en stigning i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,9 pct. til 509,95. Indekset nåede midt i sidste uge op i 507,33 som sin seneste lukkerekord.

Dagens stigning red på den positive stemning efter rentemødet i den amerikanske centralbank tirsdag og onsdag, hvor banken besluttede at holde sin rente i ro, fastholdt sin prognose om tre rentenedsættelser i år, men strammede prognosen for antallet i 2025 til tre fra tidligere fire.

Når markedet trods stramningen reagerer positivt, skyldes det, at en større stramning var frygtet efter negative overraskelser i de seneste data for udviklingen i inflationen.

Den mere risikovillige tilgang i markedet gavnede i særlig grad de rentefølsomme it-aktier, ejendomsaktierne og basismaterialer, mens de defensive medicinalaktier som de eneste noterede et minus på sektorniveau.

PLUS PÅ ANDRES FIASKO

It-aktien i hollandske ASML steg 5,6 pct. og bidrog mest til indeksstigningen.

Selskabsspecifikt var der torsdag plus på 14,0 pct. til det hollandske medicinalselskab Argenx. Ikke på grund af selskabets egen fortjeneste, men - ifølge Bloomberg News - fordi den schweiziske medicinalgigant Roches datterselskab Chugai Pharmaceutical ikke har haft succes i et fase 3-forsøg med midlet Enspryng mod nervelidelsen myeathenia gravis, som er en potentiel konkurrent til Argenx' tilsvarende middel, Vyvgart.

I bunden af det europæiske marked faldt det italienske betalingsselskab Nexi 4,9 pct., efter at en større post aktier i selskabet var blevet handlet med en rabat på 3,92 pct. ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire