Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Novonesis og Nordea

22/3 06:32

BØRSEN

SELSKABERS RENTEBETALINGER ER FORDOBLET PÅ ET ÅR

Skiftet i rentemiljøet har fordoblet virksomhedernes rentebetalinger. Ikkefinansielle selskaber betalte 51,8 mia. kr. i renter i 2023 – dobbelt så meget som i 2022. Derfor har flere virksomheder sløjfet udbytter og fokuserer på hurtige betalinger af tilgodehavender. (Forside, side 6-7)

NOVO-FORMAND ANERKENDER AMERIKANSK BEKYMRING

Novo Nordisks bestyrelsesformand, Helge Lund, anerkender, at der kan være udfordringer med at regne værdien af selskabets vægttabsmedicin hjem for de offentlige sygesikringer i USA. Han opfordrer til dialog. (Side 2)

DB SCHENKERS INDTJENING I STORT FALD MIDT I SALGSPROCES

DB Schenkers indtjening er faldet markant, og det stiller selskabet dårligere i den igangværende salgsproces, der involverer både Mærsk og DSV. (Side 8)

FULD EFFEKT AF GIGAFUSION ER IKKE SLÅET IGENNEM

Novonesis høster omkostningssynergier, mens der endnu ikke er høstet gevinster i forhold til salgssynergierne ifølge topchef Ester Baiget. (Side 12)

DAGROFA-TOPCHEF SPÅR SVÆRT ÅR EFTER BEDSTE REGNSKAB I ÅRTIER

Fødevarepriserne er begyndt at falde, men det letter ikke presset på indtjeningen i dagligvarehandlen, siger Dagrofa-topchef efter rekordår. (Side 20)

TIDLIGERE AKTIONÆR ANGRIBER BØRSSELSKAB MIDT I AKTIESALG

Aktiekursen på Brain+ er faldet 97 pct., og selskabet får nu kritik fra en tidligere aktionær samtidig med, at der jagtes nye penge. Selskabets direktør affejer kritikken. (Side 22-23)

NORDEA ANGRIBER NYKREDIT: KAN STAVNSBINDE BANKER

En særlig del af Nykredits bud på en opblødning af Totalkredit-aftalen møder kritik fra Nordea. For det kan gå hen og blive meget dyrt at forlade Totalkredit-samarbejdet. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

GIGANTINVESTERING SKABER DIGITAL MOTORVEJ FRA NORDSVERIGE TIL BERLIN

En ottesporet datamotorvej gør Bornholm til et vigtigt knudepunkt og en afgørende brik i at sikre kapacitet til de mange datacentre, som i øjeblikket flytter til Danmark og Norden. (Side 10)

APPLE OG FACEBOOK FÅR ADVARSEL FRA VESTAGER

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, advarer Apple og Meta om, at deres nye gebyrer ser ud til at være i direkte strid med de nye, skrappe regler, som EU netop har indført for at sikre forbrugerne flere og friere valg. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

OPGØR MED TOMME KLIMALØFTER: DANSKE FRONTLØBERE ER BLEVET EKSKLUDERET

En række store virksomheder inklusiv Vestas, Carlsberg, NKT og Stark, der har udpeget sig selv som grønne frontløbere, er havnet i en strid om luftige klimaløfter og manglende handlekraft. Selskaberne har fået ekskluderet deres langsigtede klimamål af det toneangivende klima-initiativ Science Based Targets (SBTi). (Forside, side 6-7)

NOVO-FORMAND SKRUER OP: VI SKAL BEHANDLE MILLIONER FOR FEDME

Novo Nordisk skal de kommende år mangedoble antallet af patienter i behandling med selskabets slankemedicin, sagde bestyrelsesformand Helge Lund på generalforsamling. (Side 7)

KØBMANDSKONCERN MED BEDSTE RESULTAT I 20 ÅR

For tredje år i træk kommer Dagrofa-koncernen ud med sorte tal i regnskabet. Den administrerende direktør forudser, at selskabets supermarkedskæder kan vinde markedsandele, uagtet at en voksende discountsektor trækker forbrugere til. (Side 10)

.\\˙ MarketWire