Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Energiaktier vinder frem mens banker og detail får klø

22/3 13:07

Energiaktierne har medvind fredag, hvor Ørsted og EDP fører an som nogle af de mest stigende aktier i Europa.

Ørsted henter 3,3 pct., mens EDP stiger 3,0 pct. Til sammenligning er udviklingen i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks let negativ med et minus på 0,1 pct.

Fredag afsluttes den tre dage lange energikonference i Bilbao, og fra talerstolen lyder det, at vindmølleindustrien i Europa går en mere positiv tid i møde efter nogle hårde og tabsgivende år for mange selskaber.

- Det lysner igen for vindindustrien i Europa, siger chefen for Wind Europe, Giles Dickson, til MarketWire i forbindelse med brancheforeningens årlige vindenergikonference i Spanien.

- Takket være nye EU-regler er der sket en forbedring med hensyn til at opnå projekttilladelser. Investeringerne er steget, og rekordmængder vindenergikapacitet bliver auktioneret og bygget, lyder det videre.

At regeringerne med Europa-Kommissionens Wind Power Package og Charter har forpligtet sig til at styrke Europas vindenergiindustri har skabt grundlag for optimisme om udsigterne.

I modsatte ende af det europæiske indeks er der pres på flere banker, der kan notere sig faldende renter fredag. Hertil fragår der udbytte fra flere af de danske banker, herunder Sydbank og Nordea, der dermed også er under et teknisk pres. Nordea falder 7,2 pct., mens Sydbank dykker 8 pct.

Kun den polske dagligvarekoncern Dino Polska falder mere med et minus på 8,7 pct.

NIKE SLÅR ADIDAS

Den amerikanske sportskoncern Nike har fået en anselig fjer i hatten. Amerikanerne er nemlig løbet med en aftale med det tyske fodboldforbund, DFB, for næsen af den tyske sportskoncern Adidas.

Og med aftalen har Nike brudt et 70-årigt samspil mellem Adidas og tysk fodbold, der fra 2027 skifter de tre striber ud med det amerikanske Swoosh, som Nikes logo kaldes.

Adidas falder 0,3 pct. på den tyske børs, mens Nike falder 6,1 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire