Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Holzmann råder markedet til at tage højde for scenarie uden rentesænkninger

22/3 13:13

Det er ikke selvskrevet, at Den Europæiske Centralbank, ECB, vil sænke sine renter i år.

Et sådan scenarie bør markedet indstille sig på, varsler ECB's østrigske medlem Robert Holzmann i et interview med det østrigske medie Profil ifølge Bloomberg News.

- En rentesænkning sker ikke automatisk eller i ethvert tilfælde, siger Robert Holzmann.

- De finansielle markeder er også nødt til at indprise det i deres forventninger, fortsætter han.

Robert Holzmann påpeger, at der er en række risici, som på nuværende tidspunkt ikke kan afvejes - blandt andet fordi der ikke er nok tilgængelige data.

- Det gælder for eksempel løndata. I en række lande er vigtige lønforhandlinger endnu ikke afgjort. Der er usikkerhed om inflationens videre udvikling i eurozonen, siger han til Profil.

Dertil er der også risici forbundet med uroen i Mellemøsten, der gør det svært at spå om fremtiden. Den østrigske centralbankchef ser en risiko for, at uroen kan skabe nye propper i forsyningskæderne.

- Dette er alle overvejelser, som ligger til grund for, at nogen i ECB's styrelsesråd har holdningen om at holde igen med rentenedsættelser. Hvis vi har ny information i juni, kan vi handle anderledes. Med andre ord er alting åbent. ECB-chef Christine Lagardes kommunikation har været meget tydelig - vi træffer beslutninger baseret på data, konkluderer Robert Holzmann.

Den østrigske centralbankchefs ord til trods indregner markedet stadig en rentesænkning i juni og en samlet nedsættelse af renten i år på omkring 100 basispoint.

.\\˙ MarketWire