Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Blackrock, Stellanis og China Evergrande

25/3 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

THIEL, BEZOS OG ZUCKERBERG SLUTTER SIG TIL RÆKKEN AF INSIDERE, DER SÆLGER TEKNOLOGIAKTIER

Peter Thiel, Jeff Bezos og Mark Zuckerberg er med i en parade af virksomhedsinsidere, som har solgt ud af deres virksomheders aktier i dette kvartal. Da markederne ramte rekordniveauer, er forholdet mellem virksomheders insider-salg og insider-køb på det højeste niveau siden første kvartal 2021. Det er et signal om, at den seneste tids aktiemarkedsbegejstring kan være ved at toppe. (UTHIEL, BEZOS AND ZUCKERBERG JOIN PARADE OF INSIDERS SELLING TECH STOCKS)

AMERIKANSKE INVESTERINGSFONDE TRÆKKER MILLIARDER FRA BLACKROCK I ANTI-ESG-KAMPAGNE

Næsten to år inde i en republikansk kampagne for at straffe Blackrock for at insistere på, at klimaændringer indebærer finansiel risiko, har konservative statslige investeringsfonde trukket omkring 13,3 mia. dollar ud af verdens største kapitalforvalter. Det er omkring 0,1 pct. af Blackrocks samlede aktiver under forvaltning. (US INVESTMENT FUNDS PULL $13.3BN FROM BLACKROCK IN ANTI-ESG CAMPAIGN)

KINA BLOKERER BRUGEN AF INTEL- OG AMD-CHIPS I STATSLIGE COMPUTERE

Kina optrapper en kampagne for at erstatte udenlandsk teknologi med hjemmelavede løsninger. Landet har indført nye retningslinjer, der vil betyde, at amerikanske mikroprocessorer fra Intel og AMD udfases fra statslige pc'er og servere. Den nye offentlige indkøbsvejledning forsøger også at sparke Microsofts Windows-operativsystem og udenlandsk fremstillet databasesoftware ud på sidelinjen til fordel for indenlandske alternativer. (CHINA BLOCKS USE OF INTEL AND AMD CHIPS IN GOVERNMENT COMPUTERS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

AKTIVISTFOND PLANLÆGGER ENDNU EN KAMP OM MASIMO

Kampen om magten i bestyrelsen i Masimo, der er storleverandør af overvågningsteknologi til hospitaler, blusser op igen. Aktivistinvestor Politan Capital Management, der allerede har to pladser i bestyrelsen, planlægger en kamp om fuldmagter og vil nominere yderligere to kandidater til selskabets seks-personer store bestyrelse. (ACTIVIST POLITAN PLANS SECOND PROXY BATTLE AT MASIMO)

CHRYSLERS MODERSERSELSKAB STELLANTIS AFSKEDIGER OMKRING 400 MEDARBEJDERE I U.S.A.

Stellantis afskediger omkring 400 ansatte i USA, hovedsageligt i dets software- og ingeniørdivisioner. Det er den seneste i en række af nedskæringer fra bilproducenten, mens den arbejder på at introducere sine første elkøretøjer i USA. (CHRYSLER-PARENT STELLANTIS LAYING OFF ABOUT 400 SALARIED EMPLOYEES IN U.S.)

CHINA EVERGRANDE TRÆKKER ANSØGNINGER OM OFFSHORE-GÆLDSOMLÆGNING TILBAGE

Kinesiske China Evergrande Group trækker sine ansøgninger om offshore gældssanering tilbage. Den stærkt forgældede kinesiske ejendomsudvikler har sammen med SJ og Tianji Holdings indsendt dokumenter for at trække deres ansøgninger om offshore-gældsomlægning tilbage til Hong Kong Stock Exchange sent søndag. (CHINA EVERGRANDE TO WITHDRAW OFFSHORE DEBT-RESTRUCTURING APPLICATIONS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

UDSKYDELSE AF RENTENEDSÆTTELSER VIL SVÆKKE DEN BRITISKE ØKONOMI

Storbritannien er på vej mod et trægt opsving fra recessionen, og Bank of England kan forværre økonomiens svage udvikling ved at fastholde høje renter i længere tid, advarer en rapport. (DELAYING INTEREST RATE CUTS WILL WEAKEN UK ECONOMY, BANK TOLD)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

EUROPAS BATTERIREVOLUTION

Mandag starter Northvolt byggeriet af en Gigafactory i Slesvig-Holsten. Virksomheden er Europas store håb for indenlandsk produktion af battericeller til de mange millioner elbiler, der vil være på vejene i fremtiden. Hidtil er højteknologiske ellagringsenheder næsten udelukkende kommet fra Asien, især fra Kina. (EUROPAS BATTERIE-REVOLUTION)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPANSKE PRIVATE EQUITY-HANDLER LYSER OP I ET ELLERS DYSTERT ÅR FOR ASIEN

Private equity-relateret handel i Japan steg sidste år, da lave renter og et rigeligt udbud var med til at gøre landet til det eneste marked i Asien-Stillehavsområdet, der oplevede vækst. Værdien af aftaler i Japan sidste år blev næsten tredoblet. Til sammenligning faldt aftaler i Asien-Stillehavs 35 pct. (JAPAN PRIVATE EQUITY DEALS JUMP IN OTHERWISE GLOOMY YEAR FOR ASIA)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

GUCCIS KINESISKE CHOK GIVER GENLYD PÅ TVÆRS AF LUKSUSMARKEDET

Frygten for en opbremsning i forbruget blandt kinesiske kunder har forfulgt luksusindustrien i det meste af et år. I sidste uge ramte problemets omfang et af modens største, men mest udsatte mærker, Gucci. Den franske koncern Kering fik udslettet 9 mia. dollar af markedsværdien efter at have advaret om faldende salg i Kina. (GUCCI’S CHINA SHOCK REVERBERATES ACROSS LUXURY MARKET AMID SPENDING SLOWDOWN)

.\\˙ MarketWire