Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Novo Nordisk, Mærsk og FLSmidth

25/3 06:32

BØRSEN

DETAILKÆMPER GØR SIG KLAR TIL ÆNDRET FORBRUGERADFÆRD

Vægttabsmidler som Novo Nordisks Wegovy og Ozempic får danske giganter til at gøre sig klar på ændret forbrugeradfærd. Det oplyser Arla og Salling Group. De har, modsat den amerikanske dagligvarekæde Walmart, endnu ikke mærket ændringer i forbrugeradfærd, men er klar til at handle, hvis det sker. (Forside, side 6-7)

ZEALAND-FORMAND: “DET ER DAVID MOD GOLIAT”

Zealand Pharmas bestyrelsesformand Martin Nicklasson kalder kampen om vægttabsmilliarderne for “Davids kamp mod Goliat,” når biotekselskabet måler sig op mod Novo Nordisk og Eli Lilly. (Side 6-7)

DET TRÆKKER OP TIL ENDNU EN OPJUSTERING AF RÅDERUM

Nationalbanken har skruet sit skøn for beskæftigelsen markant op, og det peger ifølge en række økonomer i retning af ny opjustering af råderum. (Side 8)

MÆRSK UDSKILLER SVITZER

Slæbebådsselskabet Svitzer vinker farvel til Mærsk og entrerer som aktie på børsen i København 30. april. Mærsk-aktionærer får dermed nye aktier i depotet. (Side 14)

CITI: HOLD ØJE MED SMALL CAP TIL “HISTORISK HØJ RABAT”

Prisen for small cap-aktier er historisk lav, påpeger Citi, der ser fornyet håb for særligt europæisk small cap. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

VOLVOS KINESISKE EJER MÅ LÅNE SIG UD AF PROBLEMERNE

Den kinesiske bilkoncern Geely arbejder på at skabe en kinesisk pendant til VW-koncernen ved at købe sig ind i vestlige bilmærker. Nu kniber det med at skaffe penge til flere dele af imperiet, der tæller både Volvo og de mere eksklusive mærker Polestar og Aston Martin. (Side 2)

OPGØR MED DE DÅRLIGE MOBILFORBINDELSER ER PLUDSELIG RYKKET MEGET NÆRMERE

EU-krav skal sørge for, at mobilmaster og -antenner kan komme hurtigere op og fjerne mange af de benspænd, som teleselskaberne oplever. (Side 3)

IT-BRANCHEN LEDER DESPERAT EFTER NOGLE AT ANSÆTTE

Hver tredje må sige nej til ordrer og opgaver, og 40 pct. udskyder videreudvikling. Den danske it-verden, som i 2023 beskæftigede 106.000 personer, har i årevis kæmpet for at komme videre. (Side 7)

DØREN ER BLEVET ÅBNET FOR RENTENEDSÆTTELSER

Efter en uge i centralbankernes tegn står det nu klart, at de kommende måneder bliver noget renterod. For rentenedsættelser er ikke det samme som en rentefest. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LARMENDE TAVSHED HOS APPLE OM KUNSTIG INTELLIGENS

ChatGPT har domineret overskrifterne i over et år. Microsoft er i fuld gang med at integrere teknologien i sine produkter. Google har bygget sin egen, kaldet Gemini. Men hvor i alverden er Apple? (Side 20-21)

FLSMIDTH SATSER PÅ SERVICE FREM FOR NYBYGGERI

Selskabet vil frasælge den historiske cementdivision og helt fokusere på mineselskaber. Disse er dog p.t. henholdende med nyinvesteringer, selv om den grønne omstilling vil medføre et stort behov for metaller. At mineselskaberne ikke åbner ny miner betyder til gengæld, at de har større behov for service til de eksisterende miner. (Side 22)

.\\˙ MarketWire