Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Senatet afværger nedlukning af USA

25/3 06:34

Det amerikanske senat har lørdag vedtaget en finansieringspakke på 1,2 billioner dollar - eller 1200 milliarder dollar - og dermed er en delvis nedlukning af de statslige institutioner i USA afværget.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beløbet svarer til cirka 8270 milliarder kroner.

Aftalen blev vedtaget med 74 stemmer for og 24 imod.

Senatet stemte i begyndelsen af marts for en budgetaftale, som finansierer dele af det føderale statsapparat frem til efteråret.

Aftalen dækkede dog kun en mindre del af det samlede budget, og nogle af de mest omstridte områder var ikke omfattet af den.

Med den netop vedtagne finansieringspakke er Senatet blandt andet nået til enighed om finansieringen for det amerikanske forsvar.

Også justits-, finans- og udenrigsministeriet samt de institutioner, der hører ind under dem, er omfattet af aftalen.

Områderne var omfattet af en anden midlertidig finansieringsaftale, som udløb den 22. marts.

For at undgå nedlukning, skulle der derfor vedtages en ny aftale, og den nye aftale kom i hus kort efter deadline.

Efter afstemningen er der finansieringsgrundlag for de offentlige institutioner til og med september. De offentlige budgetaftaler løber som udgangspunkt fra september til september hvert år.

Men i løbet af de seneste seks måneder er de statslige aktiviteter blevet finansieret ved hjælp af midlertidige aftaler.

/ritzau/