Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank-analytiker om Mærsk og brokollaps: Det vil tage tid inden ansvaret er placeret

26/3 13:30

Det er endnu for tidligt at sige, hvordan broulykken ved Baltimore i USA vil ramme A.P. Møller-Mærsk økonomisk.

Skibet, der forårsagede broens kollaps, er chartret af Mærsk - og hverken kaptajn og besætning er fra Mærsks rækker.

- Nu går der en undersøgelse i gang om, hvordan ansvaret skal placeres. Mærsk har selvfølgelig en specialforsikring også til ulykker som dette, mrn de kan risikere at skulle dække noget i sidste ende. Men lige nu koncentreres arbejdet om at få reddet de personer, der er involveret i ulykken - så kommer det andet senere, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Det er ikke muligt hverken at komme ind eller ud af havnen i Baltimore, da den kollapsede bro spærrer vejen. Derfor kan der komme forstyrrelser i forsyningskæden især på den amerikanske østkyst, da det kan tage tid, før havnen igen er åben:

- Der er ikke tale om en stor havn - men det er klart, at der er nogle containere, der nu skal flyttes til andre havne i stedet. Det kan også være, at der var containerskibe på vej til havnen - og de må nu ændre rute, siger Mikkel Emil Jensen, men vurderer:

- Det er ikke noget, der kommer til at betyde noget for de globale fragtrater.

.\\˙ MarketWire