Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Rentestigning efter stærk amerikansk erhvervstillid

2/4 11:38

En stærkere end ventet erhvervstillid fra USA, der for første gang siden 2022 viste ekspansion, er tirsdag med til at give et solidt løft til de danske statsrenter.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation ligger efter påskeugen i 2,40 pct. eller 8 basispoint mere end slutniveauet onsdag før helligdagene.

Mandagens stærke amerikanske ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren er med til at give renterne et løft efter en måling, der for marts viste en styrkelse til 50,3 fra 47,8, hvor økonomerne kun ventede en fremgang til 48,3.

Modsat er fredagens franske forbrugerprisopgørelse med til at øge forventningerne til, at ECB snart kan påbegynde sin rentenedsættelsescyklus.

De franske forbrugerpriser blev offentliggjort langfredag, og de viste en langt mindre stigning end ventet med en forøgelse på 2,3 pct. på årsbasis, hvor estimaterne fra økonomerne lød på 2,6 pct.

I løbet af tirsdagen kommer der et par interessante data, der kan være værd at holde øje med.

Fra Tyskland kommer endelige tal for PMI Industri, og det gælder også fra eurozonen - men mere interessant er de tyske forbrugerpriser for marts.

De tyske forbrugerpriser, der lander i eftermiddag, ventes at være steget 2,2 pct. Inden da kan handlerne nærstudere opgørelsen fra den folkerigeste delstat i det tyske, Nordrhein-Westfalen, der som oftest er en god indikator for udviklingen i hele Tyskland. I de seneste 20 år er forbrugerpriserne i delstaten ifølge Bloomberg News ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra den nationale opgørelse.

Og forbrugerpriserne i Nordrhein-Westfalen tabte tempo på årsbasis i marts. Forbrugerpriserne steg 2,3 pct. på årsbasis mod tidligere 2,6 pct., og inflationen i den folkerigste tyske delstat aftog dermed. På månedsbasis steg forbrugerpriserne 0,3 pct. fra en fremgang på 0,6 pct. i februar.

Også fra USA kommer der nøgletal af betydning - fabriksordrer og ordreindgang af varige goder, men mere vigtigt er Jolts-rapportten, der vægtet antallet af ledige jobs.

- Falder både den tyske inflation og antallet af ledige stillinger i USA mere end ventet, kan renterne blive presset ned, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat tirsdag.

.\\˙ MarketWire