Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos ærkerival får løftet kursmålet massivt: Storbank sover stadig trygt trods risici

2/4 11:58

Novo Nordisks store amerikanske konkurrent, Eli Lilly, er stadig i kridthuset hos den amerikanske storbank Citi, der løfter sit kursmål med hele 33 pct. til 895 dollar og gentager anbefalingen "køb".

Det fremgår af en ny analyse, hvor Citi også har set på risiciene i forhold til bankens stadigt højere estimater for Lillys salg af inkretiner - det vil sige de hormonbaserede behandlinger som eksempelvis GLP-1-medicin, der bruges til behandling af type 2-diabetes og svær overvægt.

- Med et estimeret topsalg af inkretiner for Lilly på over 85 mia. dollar (590 mia. kr.) er vi stadig mere følsomme over for konkurrencemæssige risici i forhold til Lillys og Novos dominans, konstaterer banken.

FLERE TRUSLER - MEN SOVER GODT OM NATTEN

Og truslerne mod Eli Lillys og Novos dominerende position på markedet er umiddelbart flere, konstaterer Citi, der peger på, at der på sigt vil komme kopier af Novos storsælgende Semaglutid-molekyle, der sælges under navnet Ozempic mod diabetes 2, og Wegovy mod svær overvægt.

- Vi har kendskab til flere generiske producenter i både Indien og Kina, som er langt fremme med at skalere både API- (produktionen af det aktive stof, red) og færdigvareproduktionen af Semaglutid med henblik på at kunne forsyne de vestlige markeder inden 2029, i god tid før patentudløbet i 2032, skriver Citi.

Banken peger i den forbindelse på risikoen for, at de organisationer, der rådgiver de private amerikanske sygekasser om tilskud på sigt vil tvinge patienter til at bruge billig Semaglutid, før de får adgang til de næste generationer af inkretinprodukter. Også det kan påvirke Lillys og Novos mængder og priser negativt.

Endeligt peger Citi på, at banken har kendskab til amerikanske lovforslag, der hvis de vedtages, kan ændre reglerne for rabatter. Det kan i givet fald betyde, at den rabatmur, der i øjeblikket eksisterer for Lillys og Novos konkurrenter, forsvinder, hvilket potentielt kan føre til tab af markedsandele.

- På trods af dette, fortsætter vi dog med at sove relativt roligt indtil videre, konkluderer Citi, der blandt andet peger på, at lovforslagene i givet fald formentlig skal have opbakning fra begge lejre af kongressen, det vil sige både republikanere og demokrater.

Den hæfter sig desuden ved, at Lilly og Novo begge er i færd med at investere i nye og mere differentierede lægemidler rettet mod diabetes 2- og svær overvægt, og at de to markedsledere stadig har otte år frem til patentudløb på Semaglutid til at opbygge markedet og få flyttet patienter over på deres nyeste produkter.

NYT KURSMÅL INDIKERER POTENTIALE

I forhold til Lillys lukkekurs mandag på 760,55 dollar indikerer Citis nye kursmål på 895 dollar et potentiale på 17,7 pct.

Det løftede kursmål begrundes blandt andet med, at Citi nu estimerer, at GLP-1-pillen Orforglipron vil nå et salg på 14 mia. dollar, eller knap 100 mia. kr. i 2035. Det er mere end dobbelt op i forhold til det seneste estimat på 6,5 mia. dollar.

Lilly er i færd med to fase 3-programmer med Orforglipron, hvorfra der ventes data i 2025.

Citi havde tidligere et kursmål for Lilly på 675 dollar, men det blev passeret allerede i februar. I løbet af i år er Lilly-aktien steget over 30 pct.

.\\˙ MarketWire