Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Energiaktier sender Stoxx 600 mod femte rekord i streg

2/4 13:44

De europæiske aktier er på vej mod endnu en rekord drevet højere af især energiaktierne, der er i hopla, efter at olieprisen har nået det højeste niveau siden oktober.

Det fælleseuropæiske Stoxx stiger med 0,1 pct., og dermed ser sidste uges rekordstime ud til at blive forlænget til den femte dag i træk.

Aktiemarkederne er inde i et mindre dødvande forud for starten på regnskabssæsonen for første kvartal.

- Vi forbliver positive i resten af 2024, primært fordi ledende indikatorer og lavere renter peger på et økonomisk opsving i andet halvår, siger Susana Cruz, strateg hos Liberum, ifølge Bloomberg News.

Olieprisen for Brent stiger med knap 1,8 pct. til ved udsigten til stærk efterspørgsel og bekymringer om om situationen i Mellemøsten.

- En eskalering af situationen i Mellemøsten falder sammen med et grundlæggende strammere oliemarked, siger Warren Patterson, chef for råvarestrategi hos ING Groep, til Bloomberg News.

Det understøtter blandt andet den norske energikæmpe Equinor, der løftes med 4,6 pct. samt britisk-hollandske Shell, som stiger 3,3 pct.

Renterne får et solidt løft efter påsken, da den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, langfredag sagde, at den amerikanske centralbank ikke har travlt med at sænke renten, da beslutningstagerne afventer flere beviser for, at inflationen er dæmpet.

Yderligere bliver renterne også sendt højere efter mandagens stærke ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren, hvilket sænker markedets forventninger til, hvor aggressiv den amerikanske centralbank vil være i sin tilgang til rentenedsættelser.

Renteopturen lægge pres på blandt andet ejendomssektoren, som med et fald på 1,7 pct. er den dårligst performende af de 11 primære sektorer i Stoxx 600. Her ligger tyske Vonovia med et minus på 3,7 pct., mens svenske Wallenstam taber 3,7 pct.


.\\˙ MarketWire