Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Stigende renter lægger pres på aktierne

2/4 14:32

Stigende renter ser tirsdag ud til at give modvind for de amerikanske aktier.

Tirsdag ligger futures for de tre ledende amerikanske indeks med fald på 0,4 til 0,5 pct.

De amerikanske finansmarkeder havde åbent anden påskedag, mandag, og her endte det brede S&P 500-indeks med et plus på 0,1 pct. til rekorden 5254,35 point, Dow Jones vandt også 0,1 pct., mens Nasdaq snublede og faldt med samme procentsats.

På obligationsmarkedet blev renten på den tiårige amerikanske statsobligation sendt op med 13 basispoint til 4,31 pct. mandag, og tirsdag lægges yderligere 6 basispoint til renten.

Renteopturen er de seneste dage drevet af en tale fra Jerome Powell, der fredag, hvor finansmarkederne havde lukket, sagde, at centralbanken ikke har travlt med at sænke renten.

Mandag eftermiddag blev renterne sendt yderligere op efter en stærk ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren.

Handlende regner nu med, at den amerikanske centralbank vil levere færre end tre rentenedsættelser i år, et syn der kan blive styrket, hvis fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport viser en solid jobskabelse i marts.

- Den amerikanske centralbank er et vanskeligt sted lige nu. Hvis den lemper for tidligt, kan den genoplive økonomien, og inflationen kommer tilbage, men hvis den ikke handler hurtigt nok, får du en større økonomisk afmatning end forventet, siger Andrew Pease , investeringsstrateg hos Russell Investments, ifølge Bloomberg News.

VESTAS-RIVAL HAR FØRSTE DAG PÅ BØRSEN UNDER NYT NAVN

Det amerikanske energiselskab GE Vernova, der er blandt Vestas' store konkurrenter, har tirsdag første officielle handelsdag på børsen i New York. Det sker efter en langstrakt udskillelse fra moderselskabet General Electric, GE.

Den selvstændige energiforretning, der blandt andet omfatter vindmølleforretningen, vil allerede tirsdag indgå i S&P 500-indekset.

Aktien i GE Vernova har dog kunnet handles siden onsdag i et særligt formarked, og aktien steg senest mandag 4,6 pct. til 143,03 dollar.

Samtidig indikeres aktien også at ville stige 1 pct. til 144,49 dollar på sin første officielle handelsdag.

GE Vernova udskilles fra GE, der herefter huser GE Aerospace, der laver jetmotorer til luftfartsindustrien.

GE's aktionærer modtager én aktie i GE Vernova for hver fire aktier, de ejer i GE.

GE falder tirsdag 19,7 pct. i formarkedet til 140,82 dollar ved udsigt til udskillelsen af GE Vernova.

KRYPTOAKTIER RAMT AF BITCOINS NEDTUR

Bitcoin falder 6,4 pct. til 65.300 dollar, og det lægger pres på de kryptorelaterede aktier, heriblandt softwarekoncernen Microstrategy, der har investeret milliarder af dollar i bitcoin.

Aktien dykker 7,4 pct. i formarkedet, og dermed fortsætter nedturen efter faldet på 4 pct. mandag. Kryptobørsen Coinbase indikeres 4,3 pct. lavere, mens kryptomineselskabet Marathon Digital falder 4,7 pct.

TESLA LEVEREDE SOLIDT LØFT I KINESISKE LEVERINGER I MARTS

Teslas leveringer i Kina voksede i marts med 47,5 pct. til 89.064 enheder sammenlignet med februar, hvilket dog er en stort set flad udvikling på årsbasis.

Aktien i Tesla falder tirsdag 1,1 pct. i det amerikanske formarked.


.\\˙ MarketWire