Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Stigende renter og skuffende Tesla-tal bag rød start

2/4 15:41

Stigende renter har tirsdag fået investorerne til at slå bak med fald på mere end 1 pct. til Nasdaq-indeks, hvor især Tesla-aktien har tabt vejgreb efter en skuffende leveringsopgørelse.

Tirsdag åbner det brede S&P 500-indeks med et fald på 0,9 pct. efter mandag at være lukket i rekord.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks er værst ramt med et tab på 1,2 pct., mens Dow Jones-indekset falder 0,9 pct.

På obligationsmarkedet blev renten på den tiårige amerikanske statsobligation sendt op med 13 basispoint til 4,31 pct. mandag, og tirsdag lægges yderligere 8 basispoint til renten.

Renteopturen er de seneste dage drevet af en tale fra Jerome Powell, der fredag, hvor finansmarkederne havde lukket, sagde, at centralbanken ikke har travlt med at sænke renten.

Mandag eftermiddag blev renterne sendt yderligere op efter en stærk ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren.

Handlende regner nu med, at den amerikanske centralbank vil levere færre end tre rentenedsættelser i år, et syn der kan blive styrket, hvis fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport viser en solid jobskabelse i marts.

- Den amerikanske centralbank er et vanskeligt sted lige nu. Hvis den lemper for tidligt, kan den genoplive økonomien, og inflationen kommer tilbage, men hvis den ikke handler hurtigt nok, får du en større økonomisk afmatning end forventet, siger Andrew Pease , investeringsstrateg hos Russell Investments, ifølge Bloomberg News.

TESLA RAMT AF SKUFFENDE LEVERINGSOPGØRELSE

Den amerikanske elbilkæmpe Tesla skuffer med antallet af leveringer i første kvartal, og det får investorerne til at sende aktien ned med 6,0 pct.

Tesla leverede 386.810 biler i årets tre første måneder, hvilket skuffer i forhold til analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 449.080 biler.

Blandt de store teknologinavne falder Nvidia med 1,9 pct. og AMD med 2,8 pct.

VESTAS-RIVAL HAR FØRSTE DAG PÅ BØRSEN UNDER NYT NAVN

Det amerikanske energiselskab GE Vernova, der er blandt Vestas' store konkurrenter, har tirsdag første officielle handelsdag på børsen i New York. Det sker efter en langstrakt udskillelse fra moderselskabet General Electric, GE.

Den selvstændige energiforretning, der blandt andet omfatter vindmølleforretningen, vil allerede tirsdag indgå i S&P 500-indekset.

Aktien i GE Vernova har dog kunnet handles siden onsdag i et særligt formarked, og aktien steg senest mandag 4,6 pct.

Tirsdag åbner aktien med en stigning på 0,4 pct. til 142,55 dollar på sin første officielle handelsdag.

GE Vernova udskilles fra GE, der herefter huser GE Aerospace, der laver jetmotorer til luftfartsindustrien.

GE's aktionærer modtager én aktie i GE Vernova for hver fire aktier, de ejer i GE.

GE falder tirsdag 19,5 pct. til 141,17 dollar ved udsigt til udskillelsen af GE Vernova.

KRYPTOAKTIER RAMT AF BITCOINS NEDTUR

Bitcoin falder 7,3 pct. til 64.700 dollar, og det lægger pres på de kryptorelaterede aktier, heriblandt softwarekoncernen Microstrategy, der har investeret milliarder af dollar i bitcoin.

Aktien dykker 9,6 pct., og dermed fortsætter nedturen efter faldet på 4 pct. mandag. Kryptobørsen Coinbase åbner 5,9 pct. lavere, mens kryptomineselskabet Marathon Digital falder 8,8 pct.


.\\˙ MarketWire