Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank om Genmabs første større opkøb: Følger strategien med udvidelse af porteføljen

3/4 08:34

Genmabs opkøb af amerikanske Profoundbio passer godt ind i det danske biotekselskabs strategi. Med opkøbet får Genmab samtidig adgang til en ny teknologi og tre kandidater i klinisk udvikling, der komplementerer den eksisterende portefølje.

Det fortæller Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Genmab har onsdag morgen offentliggjort opkøbet af amerikanske Profoundbio for 1,8 mia. dollar - svarende til 12,5 mia. kr. Selskabet har blandt andet kandidaten Rina-S i udvikling til behandling af æggestokkræft.

- Opkøbet følger strategien om, at man har et solidt finansielt fundament til at kunne styrke pipelinen og på sigt produktporteføljen gennem opkøb, siger senioranalytikeren.

Med adgangen til tre nye kandidater i klinisk udvikling styrker Genmab sin portefølje, tilføjer Søren Løntoft Hansen. Blandt andet udvider Genmab sin portefølje af behandlinger mod gynækologiske kræfttyper, der i forvejen består af Tivdak til behandling af livmoderhalskræft.

I forbindelse med opkøbet har Genmab præciseret sine forventninger til driftsomkostningerne i 2024, der nu ses lande "moderat" over den øvre ende af spændet 12,4-13,4 mia. kr., som blev meldt ud ved årsregnskabet.

Det er "meget naturligt med lidt flere omkostninger i forhold til investeringer i de kliniske kandidater", pointerer Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

- Jeg hæfter mig ved, at det er moderat over det forventede interval, der er udstukket i forbindelse med årsregnskabet - men også kun moderat - så det bør ikke være noget, som investorerne vil se markant negativt på.

Genmabs opkøb adresserer samtidig bekymringen for strømmene af royalties, som selskabet modtager i forbindelse med salget af kræftmidlet Darzalex, der får en ende omkring udgangen af det nuværende årti.

- På den måde tror jeg, at investorerne vil se positivt på opkøbet, og jeg forventer, at Genmab vil outperforme det generelle marked i dag, vurderer senioranalytikeren over for MarketWire.

.\\˙ MarketWire