Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten peger snuden ned - inflation i eurozonen i fokus

3/4 08:41

Renten peger ned i de første handler onsdag morgen, hvor dagens fokuspunkt er inflationen i eurozonen. En del af spændingen er dog taget ud af det tal, da inflationen i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien i marts allerede har vist en nedadgående tendens.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation starter dagen ud i 2,42 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end tirsdag, hvor renten steg hele 12 basispoint i forhold til onsdag før påsken, hvor der var gang i handlen i USA.

Opmærksomheden er rettet mod inflationen i eurozonen, der kommer onsdag formiddag. Og den nedadgående tendens er gode nyheder for Den Europæiske Centralbank (ECB).

- ECB-direktørerne hæfter sig ved, at også kerneinflationen (ekskl. energi og fødevarer) falder. I februar blev kerneinflationen målt til 3,1 pct. Inflationen bevæger sig med andre ord mod målsætningen på 2 pct., skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Han peger på, at den europæiske økonomi skranter, og at en lav efterspørgsel kan dæmpe inflationspresset yderligere.

I marts ventes kerneinflationen at ligge på 2,5 pct. Og falder inflationen kraftigere, kan renterne blive presset ned, vurderer Sydbank.

Efter dansk markedslukning taler chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell. I fredags sagde han, at han ikke havde travlt med de kommende rentesænkninger. Og meget peger da også i den retning.

I december og igen senest i marts har ledelsen i centralbanken i USA haft en prognose om tre rentesænkninger inden nytår til 4,625 pct.

Og tirsdag var direktørerne i centralbankens distrikter i Cleveland og San Francisco, Loretta Mester og Mary Daly, da også begge ude med kommentarer om, at tre rentenedsættelser i år vil være "rimeligt".

- Strammer Powell tonen yderligere i forhold til påsken og rentemødet i marts, så kan renterne blive presset noget op, lyder det fra Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire