Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cheføkonom efter inflationsdyk: Ser første rentenedsættelse fra ECB i juni

3/4 11:29

Det trækker op til en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB, i juni, efter at inflationen i eurozonen onsdag viste sig at være faldet til 2,4 pct. i marts fra 2,6 pct. i februar.

Det skriver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar til onsdagens foreløbige inflationstal fra Eurostat. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News kun ventet et fald i inflationen til 2,5 pct. i marts.

- Vi tror på rentenedsættelse i juni. Man skal nok ikke sætte næsen op efter, at renten allerede bliver sat ned til rentemødet i næste uge, som vil være en overraskelse. Det vil også bringe ECB ud af balance i forhold til deres tidligere signaler. Derfor er rentemødet i juni pejlemærket for den første rentenedsættelse lige nu, skriver Jeppe Juul Borre.

Inflationen i eurozonen toppede i oktober 2022 på 10,6 pct.

Kerneinflationen, som er korrigeret for priser på energi og fødevarer, faldt også i marts - til 2,9 pct. fra 3,1 pct. måneden før. Det er første gang i et år, at kerneinflationen er under 3 pct., efter at den toppede i marts måned sidste år med 5,7 pct.

Også seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank venter en rentenedsættelse på junimødet.

- Inflationen er nu snublende tæt på ECB’s målsætning på 2 pct. Derfor må det krible i fingrene på ECB-direktørerne for at sænke renten, og de har muligheden allerede i næste uge. En rentenedsættelse på rentemødet den 11. april vil dog være en gedigen overraskelse. Vi forventer, at det første rentedyk kommer til juni fulgt op af yderligere rentehug i juli og september, skriver han i en kommentar.

.\\˙ MarketWire