Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Volvo dykker efter faldende ordretal

3/4 12:28

Bilproducenten Volvo er under pres blandt de europæiske aktier onsdag, hvor dugfriske ordretal viser et svigtende salg i USA.

Aktien falder midt på dagen 3,3 pct., hvilket gør den til en af de dårligst præsterende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der til sammenligning ligger stort set uændret.

Det er investeringsbanken Carnegie, der har set nærmere på sektoren, der viser faldende ordretal for både Volvo, Traton og Daimler. Her fremgår det, at ordretallet hos Volvo i sidste måned lå under, hvad der generelt betragtes som det niveau, der svarer til erstatning af køretøjer, som er omkring 20.000 enheder, skriver Bloomberg News.

Daimlers aktie dykker 1,6 pct.

I toppen af indekset går det bedst for danske A.P. Møller-Mærsk, der også topper det danske eliteindeks uden selskabsspecifikt nyt. Ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan det dog være en sektorrotation, der gavner transportaktierne.

- Det springer i hvert fald i øjnene, konstaterer han.

Det kan også hænge sammen med, at nøgletal på det seneste har indikeret en bedre økonomisk udvikling, lyder vurderingen.

Mærsks B-aktie stiger onsdag 4,9 pct. til 9462 kr.

.\\˙ MarketWire