Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Renten kravler lidt højere efter nøgletal

3/4 17:02

Renten var på rutschetur onsdag, hvor konklusionen i sidste ende blev en minimal stigning.

Dermed lagde renten også yderligere til det solide hop, der blev taget over påskedagene. Ved handelsdagens afslutning var renteniveauet på den toneangivende tiårige statsobligation således 2,45 pct., som var 1 basispoint mere end dagen før. Over påskedagene frem til tirsdag steg renten 12 basispoint.

I morgentimerne var tendensen ellers et dyk, da inflationen i eurozonen - ikke overraskende - viste et mindre fald i inflationen end ventet. Senere viste ADP-jobrapporten over det private marked en fortsat styrke på det amerikanske arbejdsmarked, og det sendte renterne op, hvorefter ISM-servicetal igen bragte dem ned.

EU's statistikbureau, Eurostat, har i en foreløbig opgørelse opgjort forbrugerprisstigningerne i marts til 2,4 pct. på årsbasis, hvilket er et fald fra 2,6 pct. måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et lidt mindre fald i inflationen til 2,5 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner prisudsving på energi, fødevarer, alkohol og tobak, viste en årsstigningstakt på 2,9 pct. i den foreløbige opgørelse. Her var der ventet en stigning på 3,0 pct. mod 3,1 pct. måneden før.

Udviklingen betyder ifølge Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, at ECB nu så småt kan begynde at planlægge den første rentenedsættelse.

- Som tingene ser ud nu, så kommer den første rentenedsættelse fra ECB formentlig i juni, vurderer han i en kommentar.

ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked viste en stigning på 184.000 job i marts, hvilket var flere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 150.000 job efter en stigning på 155.000 måneden inden, viser ret revideret tal.

Den private rapport bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium, som udsendes fredag.

.\\˙ MarketWire