Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Beskedent plus trods negativ åbning - Intel under pres - Paramount i top

4/4 06:32

De amerikanske aktier, som ellers var faldet ugens første to handelsdage, vendte onsdag en negativ åbning til et beskedent plus, da en svag aktivitetsmåling fra servicesektoren tog noget af onsdagens rentestigninger.

Dermed lettede presset på teknologiaktierne, som ellers de seneste dage har været under pres fra stigende markedsrenter.

Torsdag ser ud til at fortsætte den positive udvikling. De amerikanske futures indikerer stigninger i de tre toneangivende aktieindeks på 0,1-0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

De cykliske sektorer fulgte onsdag med op i kølvandet af solide amerikanske såvel som kinesiske nøgletal den senere tid.

Olieprisen fortsatte samtidig op til højeste niveau siden efteråret, efter at Opec+ besluttede sig for at fastholde sine produktionsreduktioner.

Det brede S&P 500-indeks steg på den baggrund med 0,1 pct., mens Dow Jones tabte 0,1 pct., og Nasdaq gik mest frem med 0,2 pct.

IKKE KÆMPE MOD MOMENTUM

De amerikanske aktier er trods fald her i ugens start stadig steget med knap 10 pct. siden nytår.

- Selv om vi havde en mere forsigtig tilgang til markedet i år, og fortsat har det, så kan man ikke kæmpe mod momentum i markedet, siger Victoria Fernandez, chefstrateg hos Crossmark Global Investments, til Bloomberg News.

- Så forvent nogen kværnen i markedet i de kommende kvartaler med blandede data og spørgsmål om, hvor længe Federal Reserve vil være på pause.

Centralbanken har i de seneste to kvartalsprognoser indikeret tre rentenedsættelser i år til 4,625 pct., og markedet er stort set på linje med det bud. Handelen med rentefutures indikerer samtidig, at den første lempelse vil komme til juni eller juli.

Det ændrede en tale fra centralbankformand Jerome Powell ikke på onsdag, da han gentog, at Federal Reserve kan se tiden an, men at det vil være "passende" at sænke renten senere i år.

INTEL DYKKER

I S&P 500 klarede kommunikationsservice sig bedst med et plus på 0,7 pct., mens energi også vandt knap 0,7 pct., ligesom råvarer og materialer samt industri gik frem med henholdsvis 0,6 og 0,5 pct.

It-aktierne steg desuden 0,1 pct., mens cyklisk forbrug blev løftet 0,2 pct.

Det var Meta Platforms som trak mest op i markedet med et plus på 1,9 pct., mens Alphabet, ligeledes i kommunikationsservice, steg 0,3 pct. På underholdningssiden vandt Netflix 2,6 pct., mens Disney tabte 3,1 pct., da topchef Bob Iger vandt en kamp om pladser i bestyrelsen over den aktivistiske investor Trian.

Inden for it trak Apple op med et plus på 0,5 pct., mens Microsoft dog faldt 0,1 pct. I samme sektor var der fremgang til Broadcom på 1,8 pct., mens Nvidia satte sig 0,6 pct.

Chipkonkurrenten Intel droppede derimod hele 8,2 pct. i kølvandet af en præsentation af produktionsforretningen, der indeholdt en nedslående prognose for 2024 og meldingen om et stigende underskud i 2023.

I cyklisk forbrug vandt Amazon frem med 1,0 pct., mens Tesla blev løftet 1,1 pct.

HØJESTE NIVEAU I SYV ÅR

General Electric, GE, vandt også 6,7 pct. til sit højeste niveau i syv år, hvilket sikrede aktien en topplacering i S&P 500 onsdag. Koncernen bliver for tiden belønnet for, at den er ved at splitte op i flere dele for derved at sætte lys på værdierne i de individuelle forretninger. Senest er energiforretningen, GE Vernova, som konkurrerer med danske Vestas, blevet selvstændigt noteret og indlemmet i S&P 500.

Helt i top var Paramount dog med et løft på 15,0 pct., da aktionærerne Redstone skal have indgået en aftale om at sælge sine aktier til Skydance.

I sundhed steg Novo Nordisks konkurrent Eli Lilly også med 1,6 pct. efter meldinger om, at selskabet ikke kan følge med efterspørgslen på sit vægttabsmiddel Zepbound og at der nu "officielt" er mangel på midlet i USA.

I bunden af hovedindekset var det kun kosmetikkoncernen Ulta Beauty, der klarede sig ringere end Intel med et minus på 15,3 pct. Baggrunden for det var nogle forsigtige meldinger om udviklingen i salget på hjemmemarkedet i USA om en tidligere og større opbremsning end ventet.

Uden for S&P 500 var der også fokus på Spotify, som ifølge Bloomberg News' unavngivne kilder vil hæve sine priser på musikstreaming, og det blev belønnet med et hop til aktien på 8,2 pct.

.\\˙ MarketWire