Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Amerikansk rentebemærkning sender investorerne på tilbudsjagt

4/4 06:32

Onsdagens nedtur på de asiatiske aktiemarkeder er vendt 180 grader torsdag, hvor isære de japanske investorer får pengene tilbage og mere til.

Til gengæld må de kinesiske investorer vente, da den årlige Ching Ming Festival holder de finansielle markeder lukket i både Shanghai, Shenzhen, Hongkong og Taipei.

Stigningerne sker på baggrund af bemærkninger fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell, der onsdag bekræftede, at amerikanske rentenedsættelser forsat står på dagsordenen, selvom timingen endnu er uklar.

Stigninger i råvaremarkedet med rekord i guldprisen, olie på et femmåneders toppunkt og kobber på det højeste i mere end et år løfter aktierne i basismateriale- og energiselskaber.

Samtidig presser forsyningsafbrydelser og geopolitiske spændinger priserne op, men der afspejles også optimisme omkring den globale vækst efter et opsving i de seneste PMI-data, især fra Kina. Det viser, at den globale erhvervstillid er i bedring.

- Konstant forbedring i fremstillingsundersøgelser gennem hele det sidste kvartal peger i retning af, at momentum generelt forbedres i de kommende måneder. De globale PMI'er for fremstilling bevægede sig længere ind i ekspansivt område i marts, hvilket afspejler stort set positive resultater på tværs af de store økonomier, skriver JPMorgan i et notat ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct.

De amerikanske futures indikerer stigninger i de tre toneangivende aktieindeks på 0,1-0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo er der massive stigninger, efter at investorerne er gået på discountjagt oven på onsdagens kursfald.

- Det japanske marked åbner med gevinster, efter at de højteknologiske aktier blev efterspurgt på det amerikanske marked, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Topkyo ifølge AFP.

Nikkei-indekset stiger 1,7 pct. og Topix-indekset øger 1,5 pct.

Også Singapores Strait Times-indeks og Kospi-indekset i Seoul ligger med pæne plusser på henholdsvis 0,8 pct. og 0,9 pct., mens ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med en gevinst på mere beskedne 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,7
Topix+1,5
Hongkongs Hang SengLukket
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas Kospi+0,9
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,8
Sydney ASX 200+0,4

.\\˙ MarketWire