Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Officielt mangel på Novo-konkurrents fedmemiddel i USA

4/4 06:34

Lanceringen af Eli Lillys nye fedmemiddel, Zepbound, gør Novo Nordisks Wegovy kunsten efter, da der nu officielt er mangel på den i USA.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, som definerer, at de er mangel på Zepbound, skriver Bloomberg News, og den beslutning kommer i kølvandet af, at flere læger, patienter og klinikker har klaget over udsolgt hos apotekerne og leverandørerne.

Det er øget efterspørgsel, som er baggrunden for situationen, hvor der er udsigt til begrænset forsyning af de to mest populære doser. Kort efter lanceringen i slutningen af 2023 var Eli Lillys ledelse da også ude med en melding om, at koncernen formentlig ikke ville kunne indfrie efterspørgslen i år.

Novo Nordisk var noget før på markedet med sit populære vægttabsmiddel Wegovy og oplevede helt det samme. Koncernen har senest valgt at adressere ubalancen mellem den høje efterspørgsel og den lavere produktionskapacitet med overtagelsen af tre fyldefabrikker fra Catalent, som i forvejen hjalp Novo Nordisk med Wegovy, med det formål at optimere og opskalere produktionen.

I modsætning til Eli Lillys Zepbound er Novo Nordisks Wegovy også godkendt i Europa.

.\\˙ MarketWire