Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Europæiske producentpriser og rentereferat i fokus

4/4 06:55

Der er lagt op til en rolig åbning på det danske obligationsmarked torsdag, men måske vil det pege lidt nedad for renterne, hvis markedet herhjemme følger onsdagens amerikanske rentefald efter dansk børslukketid.

Torsdag vil der komme fokus på de europæiske producentpriser, og derudover kan markedsdeltagerne se frem til amerikanske tal for nye ledige samt referatet af det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Torsdag morgen forrentes den tiårige T-bond fortsat med 4,37 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 enkelt point under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation onsdag 1 basispoint højere i 2,45 pct.

Fokus var onsdag aften - efter dansk børslukketid - på den anden tale fra Jerome Powell, formand for centralbanken i USA, på blot en uge. Han gentog dog mantraet fra de seneste måneder om, at det formentlig vil være passende med rentesænkninger senere i år.

- I forhold til inflationen er det for tidligt at sige, om de nylige aflæsninger udgør mere end et bump på vejen, lød det også fra Jerome Powell.

Han vil derfor fortsat have større tillid til, at prisstigningstakten er "vedvarende" på vej ned mod målet om en kerneinflation på årsbasis på 2,0 pct. Den blev senest opgjort til 3,8 pct. i februar.

Reaktionen på talen var små rentefald på det amerikanske obligationsmarked.

Nøgletalsmæssigt vil producentpriserne for eurozonen tage fokus. Økonomerne adspurgt af Bloomberg News venter et fald i producentpriserne på 0,6 pct. på månedsbasis i februar.

Fra USA kommer der klokken 14.30 de ugentlige tal for nytilmeldte ledige i sidste uge, hvor der ventes en stigning til 214.000 nytilmeldte ledige fra 210.000 for ugen forinden.

Den Europæiske Centralbank er desuden i søgelyset kl. 13.30 med referatet fra det seneste rentemøde.

Torsdag er i øvrigt en dag med hele fem taler af amerikanske centralbankfolk, nemlig Fed-chef i Philadelphia Patrick Harker, Austan Goolsbee fra Chicago Fed, samt Loretta Mester, som er chef for Federal Reserves afdeling i Cleveland, Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, og Neel Tushar Kashkari, chef for Federal Reserve i Minneapolis.

.\\˙ MarketWire