Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novo og Zealand i bund - NKT sendes op på million-investering

4/4 11:26

En trecifret million-investering sender kabelproducenten NKT frem i middagshandlen torsdag.

Modsat går det for Zealand Pharma og sværvægteren Novo Nordisk, der ligger og roder i bunden af eliteindekset, der ikke helt kan finde retningen.

Midt på handelsdagen, hvor C25 har penduleret mellem grønt og rødt, har det negative islæt fået overtaget. C25 falder 0,2 pct. til 1929,55.

- Der er forholdsvis roligt på indeksniveau torsdag efter stærke nøgletal i løbet af ugen og før den amerikanske jobrapport fredag. Mens Europa ligger i plus, er det især Novo, der presser det danske indeks ned, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

NKT SPENDERER MILLIONER

Torsdag formiddag fortalte NKT, at stor efterspørgsel efter kabler til opgraderinger af de europæiske elnet nu får kabelkoncernen til at investere i at udvide produktionen af mellemspændingskabler på tre fabrikker.

Investeringerne ventes at beløbe sig til cirka 100 mio. euro, svarende til omkring 746 mio. kr., på de tre fabrikker, der er placeret i Danmark, Sverige og Tjekkiet.

- Det vidner om stor tro på fremtiden, at NKT nu investerer, siger Martin Munk.

Aktien stiger 1,6 pct. til 576,50 kr., og den ligger dermed lunt i svinget for dagen.

GENREJSNING TIL GENMAB

Biotekselskabet Genmab får torsdag genrejsning, efter at selskabet faldt 2,1 pct. onsdag på nyheden om opkøbet af amerikanske Profoundbio for 1,8 mia. dollar svarende til 12,5 mia. kr. kontant, hvilket udvider porteføljen med tre nye lægemiddelkandidater.

- Samlet set synes vi, at det giver god mening, at Genmab nu går ud og styrker sin pipeline. Det er dog tidligt i forløbet, at Genmab overtager - så det er en meget langsigtet investering, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

Aktien stiger 1,8 pct. til 2078 kr.

Ørsted ligger dog helt i top med et plus på 2,4 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

NOVO OG ZEALAND I BUND

Nederst i eliteindekset ligger Zealand Pharma med et fald på 4,0 pct. til 622,50 kr., og Novo sendes 1,7 pct. ned til 863,30 kr.

- Aktierne har generelt haft det svært de seneste dage. Men det er heller ikke unaturligt, at der måske tages gevinster hjem efter lang tid med optur, siger Martin Munk.

POSITIV ANALYSE SENDER CARLSBERG OP

Carlsberg ligger med et plus på 0,9 pct. til 948 kr., efter at analytikerne hos amerikanske Citi har talt varmt om aktien og hævet kursmålet til 1075 kr. fra 1050 kr.

Finanshuset vurderer, at de kommende regnskaber kan være en positiv katalysator for Carlsberg-aktien inden for de næste 90 dage.

- Vi åbner en 90-dages positiv "catalyst watch", skriver Citi i et notat og gentager anbefalingen "køb".

KURSMÅL FOR NORDEA SÆNKET

Kursmålet for aktien i Nordea er til gengæld blevet sænket med knap 9 pct. til 12,7 euro, eller 94,73 kr., fra førhen 13,9 euro af den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley.

Nordea-aktien ligger 0,1 pct. højere i middagshandlen i 80,38 kr.

Imens fortsætter bankkollegaen Jyske Bank rekordjagten med en stigning på 0,7 pct. til 599 kr. Og Danske Bank øger 0,8 pct. til 211,20 kr. i middagshandlen.

Vestas har fået sænket anbefalingen for aktien til "hold" fra "køb" hos DZ Bank. Samtidig er kursmålet skruet ned til 200 kr. fra tidligere 235 kr.

Også Danske Bank har set nærmere på Vestas og justeret kursmålet et nøk ned til 235 kr. fra 240 kr. Her er anbefalingen uændret "køb".

Vindmølleaktien falder 0,7 pct. til 182,60 kr.

NETCOMPANY PÅ REDERIJAGT

Efter at have satset på luftfart med AI-systemer til blandt andet Københavns Lufthavn rykker Netcompany nu ind i shippingindustrien med stor ordre fra et af Storbritanniens største rederier, P&O Ferries.

Det skriver Børsen.

- Det er strategisk nyt fra den kant. Vi vidste jo godt, at luftfarten stor for skud. Men nu åbner Netcompany også for rederierne som kunder, siger Martin Munk.

Aktien stiger 2,2 pct. til 295,20 kr.

Bioporto er kommet med regnskab for 2023, hvor de foreløbige tal, der blev offentliggjort 22. februar, bliver bekræftet.

Også prognosen for 2024 var kendt på forhånd og gentages i årsregnskabet.

Bioporto falder 0,8 pct. til 1,31 kr.

.\\˙ MarketWire