Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos Ozempic efterlignes af kinesisk virksomhed

4/4 15:27

Novo Nordisks storsælgende GLP-1-middel, Ozempic, kan på sigt blive udfordret i Kina, hvor et medicinalselskab ifølge Reuters har meldt sig klar med en efterligning.

Det er kinesiske Hangzhou Jiuyuan Gene Engeenering, som onsdag på de sociale medier har annonceret, at det har ansøgt om godkendelse til at sælge sin såkaldte biosimilære version, eller efterligning af Ozempic, mod type 2-diabetes.

Novos patent på Ozempic udløber i Kina i 2026.

Udsigten til kopikonkurrence i Kina blev også berørt på Novos kapitalmarkedsdag.

Her fortalte koncerndirektør Mike Doustdar, der har ansvar for Novos forretning i hele verden på nær Nordamerika, at Novo forudser, at ét kopiselskab vil være parat til at lancere, når patentet udløber. Hertil at yderligere fem-seks stykker vil følge efter formentlig allerede i 2027.

Han erkendte desuden, at der ikke er tvivl om, at der kommer prispres, men det bliver muligvis ikke lige så udtalt, som det tidligere har været tilfældet på markedet for insulin.

Det skyldes blandt andet, at priserne på GLP-1 i Kina er nogenlunde på niveau med i Europa, mens prisen på insulin var den næsthøjeste i verden, inden den del af lægemiddelmarkedet blev ramt af prispres og en særlig udbudsmodel fra de kinesiske myndigheder.

Samtidig sætter Novo sin lid til sit brand i Kina og en stor salgsstyrke, der kan slå på tromme for Novos midler.

- Ozempic er stadig i lancerings- og en vækstfase, og vi har stadig et par år til at fortsætte med at accelerere væksten og også til at uddanne markedet i fordelene ved GLP-1, sagde Christine Zhou Xiaping, direktør for Novo i Kina på kapitalmarkedsdagen.

Hun pegede på, at det i dag kun er 3 pct. af de kinesiske diabetikere, der får GLP-1.

- Så der er rigelig mulighed for at vokse, lød det.

.\\˙ MarketWire