Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Anden handelsdag i plus - Levi sendes op efter ny prognose

4/4 15:42

De ledende indeks åbner i grønt på Wall Street torsdag i den indledende handel. Dermed ser den positive udvikling fra onsdag ud til at forsætte.

S&P 500 øger 0,8 pct., Nasdaq går frem med 0,9 pct., og Dow Jones ligger 0,7 pct. højere.

Samlet set har aktiemarkedet kæmpet for at finde en klar retning, siden de ledende indeks steg til rekordhøje niveauer i sidste uge, da robuste økonomiske data lovede godt for selskabernes indtjening. Håret i suppen er dog, at det øger også oddsene for, at Federal Reserve udskyder rentelempelser, skriver Bloomberg News.

En time før handelsstart landede tallet for nytilmeldte ledige. Det overraskede ved at sende flere over i køen af ledige end ventet - faktisk til det højeste niveau siden januar.

- Også antallet af fyrede er steget i årets første kvartal, men vi er fortsat under sidste års niveauer. Det ser ud til, at flere selskaber vender tilbage til en "gør mere med færre"-tilgang, siger Andy Challenger, der er direktør i Challenger, Gray & Christmas, til Bloomberg.

Og nu er blikket vendt mod fredagens beskæftigelsesrapport, som kan være med til at kaste mere lys over de underliggende inflationstendenser og den fremtidig rentebane.

Aktiemarkedet er klar til at stige yderligere, i takt med at rentenedsættelser "er nært forestående" i USA og andre store økonomier, siger Luca Paolini, chefstrateg hos Pictet Asset Management, til Bloomberg,

- Mens de globale økonomiske og likviditetsmæssige forhold er langt fra rosenrøde, ser vi små lommer af bedring, der understøtter risikable aktiver, skriver chefstrategen i en analyse.

LEVI LØFTER 2024-MÅL

Den ikoniske producent af cowboybukser Levi Strauss & Co. stiger 15,8 pct. i den indledende handel til 20,47 dollar, efter at jeansproducenten har løftet sine forventninger til den justerede indtjening per aktie for hele året.

Det er blandt andet den spareplan, der blev annonceret i januar, der nu giver resultater.

Levi ser nu en justeret indtjening per aktie på 1,17-1,27 dollar mod før 1,15-1,25 dollar og ventede 1,22 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

I årets første kvartal landede den justerede indtjening per aktie på 26 cent mod ventede 21 cent.

I en helt anden branche er teknologiselskabet Blackberry, der tidligere har gjort sig inden for mobiltelefoner, kommet godt ud af fjerde kvartal. Og selv om prognosen for første kvartal af det nye regnskabsår er til den svage side, sendes aktien i vejret med 2 pct.

Det skyldes ifølge Bloomberg en overraskende høj omsætning i sidste kvartal af 2023 og en positive indtjening per aktie, hvor der ellers var ventet tab.

Dertil bemærker analytiker Paul Treiber fra RBC, at Blackberry har kurs mod "gode omkostningsbesparelser". Det skriver han i et notat ifølge Bloomberg News. Her bemærker han på den anden side også, at selskabets "langsigtede mål kan tage længere tid end ventet at opnå".

General Electric, GE, fortsætter frem torsdag med 1,5 pct. efter et plus onsdag på 6,7 pct. - det højeste niveau i syv år.

Koncernen bliver for tiden belønnet for, at den er ved at splitte op i flere dele for derved at sætte lys på værdierne i de individuelle forretninger.

.\\˙ MarketWire