Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank om nye tal fra Boligsiden: Flere boliger til salg er dårligt nyt for sælgere

5/4 06:35

Der er godt nyt at finde for boligkøberne, da der blev flere boliger at vælge imellem på hylderne hos landets ejendomsmæglere, hvilket modsat er dårligt nyt for de boligejere, der går med salgstanker.

Det skriver Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen med henvisning til nye tal fra Boligsiden.

Der er en mærkbart stigende tendens i antallet af boliger til salg, skriver cheføkonomen, der henviser til, at det særligt er sommerhusene, der er blevet 30 pct. flere af til salg end for et år siden.

For ejerlejlighederne er der 11,9 pct. flere, mens det for husenes vedkommende er 15,1 pct.

- Det er selvfølgelig godt nyt, hvis du er på jagt efter et sommerhus eller et nyt sted at bo, skriver Søren Kristensen, der vurderer, at et stigende udbud vil være med til at lægge en dæmper på prisstigningerne eller måske endda få priserne til at falde.

De nye udbudstal er ifølge cheføkonomen endnu en indikation på, at boligmarkedet halter i 2024, hvor interessen fra køberne i øjeblikket højest er lunken.

- Det er da også vores forventning, at boligpriserne vil halte lidt afsted og kun stige en anelse i 2024. Imidlertid er det vores forventning, at en robust økonomi og lidt lavere renter vil betyde, at priserne trods alt vil stige i løbet af året, slutter han.


.\\˙ MarketWire