Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Negativ åbning i vente efter u-vending i USA torsdag aften

5/4 07:33

Det er klare fald i vente når aktiemarkederne i Europa fredag slår dørene op for investorerne. De amerikanske aktier vendte torsdag aften rundt på en tallerken og endte med klare fald, efter at en række taler fra fremtrædende medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, havde sået tvivl om udsigterne for rentenedsættelser.

Dertil kan lægges fornyede spændinger i Mellemøsten, der også har givet yderligere stigninger i oliepriserne fredag morgen.

- Den sure markedsstemning er fortsat på markederne i Asien her til morgen. Med til at forværre stemningen blandt investorerne i Japan er signaler fra Bank of Japan om, at renten snart kan blive sat yderligere op for at dæmpe inflationspresset fra højere lønstigninger og en svag yen. Og de europæiske aktiefutures er nede med mere 1 pct. her til morgen. Så der venter negative åbninger af de europæiske aktiemarkeder senere i dag, skriver Nordea i en kommentar.

JOBTAL FRA USA

I eftermiddag rettes fokus mod USA og den officielle arbejdsmarkedsrapport for marts. Udviklingen på jobmarkedet kan få stor betydning for, hvornår den amerikanske centralbank begynder at lempe pengepolitikken.

Herhjemme endte C25-indekset torsdag 0,1 pct. lavere i 1931,73 trods pæne plusser til Ørsted og Mærsk-aktierne på henholdsvis 3,5 og 2,8 pct. Men et fald i Novo Nordisk på 2,1 pct. vægtede tungt i modsatte ende.

Fredag morgen er der analysenyt til Carlsberg, som har får sænket sin anbefaling til "ligevægt" fra "overvægt" af det britiske finanshus Barclays. I samme ombæring bliver kursmålet skåret til 1002 kr. fra 1098 kr., skriver Bloomberg News.

Carlsberg-aktien lukkede torsdag med en fremgang på 1,2 pct. i 950,20 kr.

Coloplast har modsat fået sat kursmålet op til 1050 kr. fra 975 kr. hos finanshuset Jefferies. På samme tid gentages anbefalingen "køb", viser data fra Bloomberg News.

Aktien lukkede torsdag med et fald på 0,2 pct. i 920,80 kr., hvilket giver et kurspotentiale på 14 pct. op til Jefferies nye kursmål.

Der er også analysenyt til NKT, som ifølge Bloomberg News har fået hævet kursmålet hos Nordea til 670 kr. fra 580 kr. Aktien steg torsdag 1,1 pct. til 573,50 kr.

KURSMÅL PÅ TOPDANMARK SÆNKET

Kursmålet for aktien i Topdanmark blev torsdag sænket med godt 9 pct. til 314,50 kr. fra førhen 346,70 kr. af den amerikanske investeringsbank Citi.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "neutral". Topdanmark-aktien faldt torsdag 0,3 pct. til 294,20 kr.

Vandteknologivirksomheden Aquaporin er fredag morgen kommet med regnskab for 2023. En stor del af spændingen var dog taget ud på forhånd, efter at selskabet i slutningen af januar kom med foreløbige tal for 2023.

Torsdag steg Aquaporin med 12,3 pct. til 42 kr. Aktien er over de seneste uger steget markant fra niveauet 30 kr.

Fredag fragår der et udbytte i aktien i Scandinavian Tobacco Group på 8,4 kr. per aktie.

.\\˙ MarketWire