Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Geopolitisk usikkerhed presser renter lidt ned før jobtal

5/4 08:52

Det danske obligationsmarked har fredag startet dagen med små rentefald forud for eftermiddagens jobrapport fra USA.

Geopolitiske bekymringer præger ifølge Jyske Bank finansmarkedet fredag morgen, efter at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, under et sikkerhedskabinetsmøde torsdag erklærede, at hans land vil handle mod Iran og dets stedfortrædere og skade dem, der søger at skade Israel.

- Denne udtalelse fik investorerne til at søge over mod statsobligationer, til trods for at Fed-medlem Neel Kashkari udtalte, at rentenedsættelser måske slet ikke er nødvendige i år, hvis inflationen stagnerer, skriver Jyske Bank i en kommentar.

De amerikanske aktier åbnede en negativ vending torsdag aften, mens renterne faldt, hvilket fredag påvirker renterne i Europa.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation fredag morgen i 2,39 pct. efter et fald på 1 basispoint.

Fredag kl. 14.30 vendes blikket mod USA og jobrapporten for marts. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News en jobskabelse i USA i marts på 170.000, og at arbejdsløsheden vil vise et fald til 3,8 pct. fra 3,9 pct.

- Det månedlige jobtal har generelt overrasket på opsiden gennem længere tid. I februar blev der skabt 275.000 nye job i USA, hvilket var 45.000 flere end i januar. Og hele sidste år blev der skabt lige over 3 mio. nye job i den amerikanske økonomi. Ikke lige frem tegn på en økonomi der er ved at gå i stå, skriver Nordea i en kommentar.

.\\˙ MarketWire