Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Små udsving op til vigtig jobrapport fra USA

5/4 11:48

Der trædes vande på det danske obligationsmarked fredag, inden eftermiddagens jobrapport fra USA formentlig sætter skub i markedet midt på eftermiddagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger et enkelt basispoint højere i 2,41 pct.

I løbet af ugen er renten steget 9 basispoint, grundlagt tirsdag, hvor danske handlere mødte ind efter påske og måtte korrigere for store rentestigninger mandag i USA. De skyldtes en høgeagtig tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, som langfredag udtalte, at centralbanken ikke har travlt med at sænke renten.

JOBRAPPORT KAN ÆNDRE UDSIGTERNE

Og netop fredagens jobrapport kan ifølge Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel medvirke til at ændre tidshorisonten for lavere renter.

Han peger på, at det amerikanske arbejdsmarked ser rigtigt stærkt ud.

- Over de seneste tre måneder er der i gennemsnit blevet skabt mere end 250.000 nye job i USA. Det er formentlig en større end ventet immigration, hvor der sidste år kom mere end 3 mio. immigranter til USA, der understøtter beskæftigelsen, skriver seniorøkonomen i en kommentar.

Han peger på, at det for eksempel er indvandring fra Sydamerika, der kommer til at bidrage positivt til de amerikanske beskæftigelsestal.

- Det stramme arbejdsmarked er en væsentlig årsag til, at den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve, forventer en relativt høj rente over det kommende år. Omvendt kan en pludselig opbremsning på arbejdsmarkedet få Federal Reserve til at slå ind på en noget blødere kurs, lyder det fra Mathias Dollerup Sprogel.

Han noterer, at investorerne derfor er på stikkerne inden nøgletallet. Det ventes at vise, at der blev skabt 214.000 job uden for landbruget i marts mod 275.000 i februar, viser estimater fra økonomer indsamlet af Bloomberg News.

Arbejdsløsheden ventes at være faldet til 3,8 pct. fra 3,9 pct.

.\\˙ MarketWire