Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Minusser i overtal - fald i flyselskaber og den britiske detailsektor

5/4 12:20

Minusserne er i klart overtal på de europæiske aktiemarkeder fredag middag, hvor handlerne korrigerer for en stor nedtur i USA i den sene handel torsdag.

Desuden ligger olieprisen nær det højeste niveau i fem måneder, og der hersker usikkerhed op til eftermiddagens jobrapport i USA.

Og torsdag på Wall Street vakte det uro, at Neel Kashkari, direktør i Federal Reserves distrikt i Minneapolis, meldte ud, at det kan være, at der slet ikke bliver behov for rentenedsættelser i år, hvis ikke inflationen snart begynder at bevæge sig nedad.

Centralbanken har senest signaleret tre rentenedsættelser i år.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder fredag 1,2 pct. til 504,52, men er fortsat steget over 5 pct. i år.

Blandt de faldende aktier er flyselskaberne, der kan blive presset på omkostningerne og brændstofregningerne, hvis de høje oliepriser fortsætter.

IAG, der ejer British Airways og Iberia, falder 2,8 pct., Easyjet ligger 2,5 pct. lavere, og Lufthansa daler 2,9 pct.

I Storbritannien er der pres på detailsektoren, efter at brancheorganisationen British Retail Consortium har meldt om en nedgang i antallet af kundebesøg i marts. Det skyldtes angiveligt dårligt og regnfuldt vejr.

JD Sports ligger 3 pct. lavere, gør-det-selv-kæden Kingfisher falder 2,4 pct., og supermarkedskæden J. Sainsbury mister 2,3 pct.

I Paris falder Bureau Veritas, der lever af at teste og certificere produkter. Nedturen skyldes, at selskabets største aktionær, Wendel, har solgt en stor portion aktier, svarende til 9 pct. af aktiekapitalen med rabat. Aktierne blev solgt 27,127 euro per aktie. Veritas falder 2,8 pct. til 27,18 euro.


.\\˙ MarketWire