Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierne viger og renterne stiger efter stærke amerikanske jobtal overrasker massivt

5/4 14:46

En kæmpemæssig stigning i beskæftigelsen i USA har fredag udbygget en i forvejen sur stemning i det danske C25-indeks, mens renterne sendes let op.

I USA dæmpede den officielle jobrapport indledningsvis plusserne for de amerikanske futures, men de har sidenhen lagt sig nogenlunde som før offentliggørelsen. Mere udtalt er reaktionen hos de amerikanske obligationsrenter, der for den toneangivende tiårige er braget i vejret.

Det danske C25-indeks falder fredag efter offentliggørelsen med 1,0 pct. mod et dyk på 0,7 pct. forinden, mens renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er steget til 2,43 pct. fra 2,41 pct.

De amerikanske aktieindeksfutures peger efter offentliggørelsen op med 0,2-0,4 pct., hvilket også var tilfældet inden offentliggørelsen. Kortvarigt blev plusset dog reduceret til omkring 0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeksfutures.

Dagens tal har fået handlerne til at udskyde første rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til september. Det viser handel med rentefutures ifølge Bloomberg News. Tidligere havde markedet sat næsen op efter en lempelse i juli.

Udsigten til højere renter i længere tid styrker den amerikanske dollar over for euro, og et kvarter efter offentliggørelsen af jobrapporten handles euro til 1,0817 dollar mod 1,0848 dollar før offentliggørelsen. Torsdag eftermiddag kostede en euro 1,0867 dollar.

Beskæftigelsen i USA voksede i marts med 303.000 job. Det er det højeste niveau siden maj sidste år og noget højere end de 214.000, der var ventet af økonomerne. Måneden før voksede beskæftigelsen med 270.000 stillinger. Tallet er nedrevideret fra 275.000.

Resten af beskæftigelsesrapporten var mere efter økonomernes bog. Arbejdsløsheden faldt som ventet til 3,8 pct. fra 3,9 pct., og gennemsnitstimelønningerne steg 4,1 pct. fra 4,3 pct. i februar, hvilket også var helt som ventet.

.\\˙ MarketWire