Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Markedet ændrer sats på første rentesænkning efter stærk jobrapport

5/4 15:18

Det amerikanske jobmarked var endnu engang bomstærkt i marts, og det får markedet til regne og genregne på, hvornår den første rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil falde.

Handel med rentefutures viser ifølge Bloomberg News efter offentliggørelsen af jobrapporten, at markedet i det store hele har indregnet første rentesænkning i juli. Kortvarigt blev satset på den første lempelse af pengepolitikken ellers udskudt til september.

Rentefutures flugter nu i højere grad med udmeldingerne fra Federal Reserve, der ad to omgange - senest 20. marts - har signaleret, at der i årets løb vil være tre rentenedsættelser på programmet.

Forventningen i markedet er nu en effektiv rente på 4,67 pct. ved Federal Reserves rentemøde i december mod nuværende effektive rente på 5,33 pct.

I alt voksede beskæftigelsen uden for landbruget - det såkaldte kongetal - med 303.000 personer i marts.

Det er det højeste niveau siden maj sidste år og også noget bedre end ventet, da der blandt økonomer var forudset en stigning på 214.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire