Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom venter to rentesænkning fra Federal Reserve trods stærke jobtal

5/4 16:32

Økonomen Mohamed El-Erian regner fortsat med to rentesænkninger fra den amerikanske centralbanks hånd i år, også selv om den amerikanske beskæftigelse viste sig langt stærkere end ventet i marts.

Det skriver Bloomberg News.

Den anerkendte økonom, der også er præsident for Queen's College i Cambridge, vurderer, at selv om rentesænkningerne i USA måske ikke kommer så tidligt, som markedet tidligere har regnet med, så vil den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sandsynligvis kunne se gennem fingre med den økonomiske modstandsdygtighed og indlede sin pengepolitiske lempelse.

- Hvis Federal Reserve fortsætter med at være meget dataafhængige, så får vi måske ikke rentenedsættelserne, siger han til Bloomberg News.

- Men jeg håber, at de ser igennem de bagudskuende data og ser frem.

Beskæftigelsen i USA voksede i marts med 303.000 stillinger, hvilket var væsentligt over økonomernes forventninger om en stigning på 214.000. Det har fået handlerne til at regne voldsomt på, hvornår den første rentesænkning fra Federal Reserve vil finde sted.

Først blev første bud rykket til september fra juli, inden det gik i sig selv.

.\\˙ MarketWire