Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Stærke tyske industrital sender renten op

8/4 11:51

Ugen er blevet skudt i gang med rentestigninger, efter at tal fra den tyske industri har vist sig stærkere end ventet.

Den toneangivende tiårige danske rente stiger midt på dagen 5 basispoint til 4,49 pct.

Morgenens vigtigste nøgletal var tal for industriproduktionen og eksporten i Tyskland.

Den tyske industriproduktion steg med 2,1 pct. i februar forhold til måneden før. Dermed udviklede industriproduktionen sig bedre end ventet, idet der ifølge Bloomberg News var ventet en fremgang på 0,5 pct. i produktionen.

Omvendt viste eksporten sig værre end ventet og faldt med 2 pct. fra måneden før, mens analytikerne havde ventet et fald på 0,5 pct. Modsat steg importen 3,2 pct.

Morgenen har også budt på industrital for Danmark, hvor de danske industrivirksomheder i februar øgede produktionen med 1,6 pct. i forhold til måneden før. Dermed var der et lille comeback efter et fald på 3,1 pct. januar.

- Også i denne måned var der er en solid fremgang i medicinalindustrien, men faktisk steg produktionen eksklusive medicin mere, nemlig med 2,0 pct., konstaterer cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank i en kommentar.

Det er blandt andet elektronik, møbler og cement, der blev lavet mere af i februar, tilføjer han.

For resten af dagen er nøgletalskalenderen mere tom, og handlerne kan i stedet begynde at se frem mod to vigtige nedslagspunkter senere på. Onsdag offentliggøres amerikanske inflationstal onsdag og torsdag er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

.\\˙ MarketWire