Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Tesla og Amazon vinder frem i grøn åbning - usikkerhed om renter lurer

8/4 15:44

Tesla og Amazon lægger ud i grønt mandag, hvor sidstnævnte jagter en rekordkurs.

Også for de tre ledende indeks starter dagen positivt, efter at futures ellers indikerede en åbning, der kunne gå i begge retninger.

Kort efter handelsstart stiger Nasdaq-indekset mest med 0,3 pct., mens både S&P 500-indekset og Dow Jones henter 0,1 pct.

Det er den seneste tids mange nøgletal, der har indikerede en stærk økonomi, som har givet anledning til hovedbrud for flere aktieinvestorer. På den ene side er det positivt, at der er gang i hjulene, men på den anden side kan en stærk økonomi skubbe længe ventede rentenedsættelser længere ud i fremtiden.

- Så længe investorerne fortsat forventer rentenedsættelser som det næste træk, så bør de være i stand til at klare den her overgang, siger Madison Faller, investeringsstrateg hos JPMorgan Private Bank, ifølge Bloomberg News.

Den tungtvejende amerikanske jobrapport pegede fredag på en stærk beskæftigelse. Det gav nervøse trækninger blandt den del af investorerne, der håber på snarlige rentenedsættelser. Omvendt aftog stigningen i de gennemsnitlige timelønninger som ventet, og det har fået markedet til fortsat at satse på rentesænkninger i år.

Ser man på de såkaldte Fed-swaps er forventningen lige nu to rentenedsættelser i USA i år, mens forventningen var tre forud for jobrapporten fredag.

Det brede S&P 500-indeks vandt fredag frem med 1,1 pct., Dow Jones steg 0,8 pct., og Nasdaq gik mest frem med 1,2 pct.

TESLA PÅ VEJ MED ROBOTTAXI

Der nyt på vej fra Tesla, og det sender aktien op med 1,8 pct. ved åbningen.

Stifter Elon Musk har på sin profil på det sociale medie X oplyst, at elbilproducenten den 8. august vil præsentere markedet for sin nye robottaxi. Han har tidligere indikeret, at en "robotaxi" efter planen skal være et kompakt køretøj med blot to sæder og uden rat eller pedaler. I givet fald skal bilen så styres af Teslas software til fuld automatisk kørsel.

AMAZON JAGTER REKORD

Amazon stiger 0,8 pct. mandag, og dermed er aktien i e-handelskæmpen på vej mod at lukke i rekord for første gang i 33 måneder.

Mandag har finanshuset Morgan Stanley hævet kursmålet for aktien til 215 dollar fra 200 dollar, skriver Bloomberg News.

Analytiker Brian Nowak påpeger, at potentialet i indtjeningen fra detailforretningen giver mere tillid til at e-handelskæmpen kan levere en stærk driftsindtjening og pengestrøm de kommende år.

I løbet af det seneste år har Amazon ubønhørligt skåret omkostningerne og omstruktureret sin forretning, mens efterspørgslen efter kunstig intelligens forventes at øge bundlinjen yderligere. Salget i cloudforretningen AWS steg med 13 pct. i sidste kvartal, hvilket også dæmper frygten for en nedgang i efterspørgslen.

BITCOIN HOPPER

Bitcoin stiger 3,9 pct. til 72.006 dollar, og har dagen igennem bevæget sig i det højeste niveau i flere uger.

Det understøtter de kryptorelaterede aktier, heriblandt softwarekoncernen Microstrategy, der har investeret milliarder af dollar i bitcoin.

Aktien stiger 11,5 pct. ved åbning efter et fald fredag på 10,9 pct.

Microstrategy er til og med fredag steget 110 pct. i år, da den har fulgt prisen på kryptovalutaen, hvoraf softwareselskabet den 18. marts ejede mere end 214.000. Med dagens bitcoinkurs har beholdningen en værdi af mere end 15 mia. dollar.

Kryptobørsen Coinbase stiger 5,5 pct. mens kryptomineselskabet Marathon Digital løftes 6,4 pct.

BOEING DYKKER EFTER NYT UHELD

Et Boeing-fly af typen 737-800 fra Southwest Airlines blev søndag ramt af et uheld, som nu skal undersøges af de amerikanske luftfartsmyndigheder, skriver Reuters.

En motorhætte faldt af under flyets take-off fra en lufthavn i Denver og ramte en vingeklap. Ingen kom til skade.

Problemerne har imidlertid stået i kø for den amerikanske flyproducent, der lagde året ud med at føje endnu en negativ nyhed til kavalkaden af udfordringer. Det skete i begyndelsen af januar, da et sidepanel på et af Alaska Airs Boeing 737 Max 9 fly rev sig løs, mens flyet var i luften. Ingen passagerer eller besætningsmedlemmer kom til skade.

Aktien i Boeing, der har tabt næsten 30 pct. i år, falder 0,5 pct. ved åbning.

.\\˙ MarketWire