Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Stærke tyske industrital sender renten op

8/4 17:05

Ugen blev skudt i gang med rentestigninger, efter at tal fra den tyske industri viste sig stærkere end ventet mandag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte således dagen 3 basispoint højere i 2,47 pct.

Morgenens vigtigste nøgletal var tal for industriproduktionen og eksporten i Tyskland.

Den tyske industriproduktion steg med 2,1 pct. i februar i forhold til måneden før. Dermed udviklede industriproduktionen sig bedre end ventet, da der ifølge Bloomberg News var ventet en fremgang på 0,5 pct. i produktionen.

Omvendt viste eksporten sig værre end ventet og faldt med 2 pct. fra måneden før, mens analytikerne havde ventet et fald på 0,5 pct. Modsat steg importen 3,2 pct.

Morgenen bød også på industrital for Danmark, hvor de danske industrivirksomheder i februar løftede produktionen med 1,6 pct. i forhold til måneden før. Dermed var der et lille comeback efter et fald på 3,1 pct. januar.

- Også i denne måned var der er en solid fremgang i medicinalindustrien, men faktisk steg produktionen eksklusive medicin mere, nemlig med 2,0 pct. lød det fra Danske Banks cheføkonom Las Olsen i en kommentar.

Det er blandt andet elektronik, møbler og cement, der er blev lavet mere af i februar.

Ugen byder desuden på to vigtige nedslagspunkter, når der onsdag offentliggøres amerikanske inflationstal, mens der torsdag er rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

.\\˙ MarketWire