Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tyskland rygtes at lægge ordre på militært isenkram for 52 mia. kr.

8/4 17:09

Tysklands regerende koalition vil gå videre i dette kvartal med en gennemgribende revision af landets væbnede styrker med ordrer til en værdi af op til 7 mia. euro svarende til 52 mia. kr. for to fregatter og hundredvis af pansrede transportkøretøjer.

Regeringen vil udnytte en option på at købe yderligere to F126-fregatter for omkring 3 mia. euro, hvilket bringer det samlede antal til seks, siger personer med kendskab til planeren ifølge Bloomberg News.

Yderligere vil den tyske regering også lægge en fast ordre på op til 4 mia. euro for op til 900 Fuchs pansrede transportkøretøjer fremstillet af Rheinmetall med levering fra 2025.

Det store indkøb, som stadig kræver godkendelse af lovgiverne i parlamentets underhus, er en del af Tysklands fremstød for at modernisere forsvaret som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Rheinmetal ligger mandag eftermiddag med en stigning på 3,7 pct. i 556,40 kr., og dermed er aktien på vej tilbage på rekordkurs efter fredagens marginale fald på 0,04 pct.

Aktien er steget med voldsomme 93,9 pct. siden nytår.

.\\˙ MarketWire